جوّشناسي و شناخت پديده هاي جوي (ميتورولوي)











جوّشناسي و شناخت پديده هاي جوي (ميتورولوژي)



و طبيعي است که کسب اطّلاعات لازم در علوم فضائي ياد شده، به برخي از علوم پايه و مقدّماتي نيز تکيه دارند، مانند: رياضي، فيزيک، جبر و مثلثات و...

بدون شناخت و آگاهي از علوم ياد شده چگونه مي شود مباحث عميق امام علي عليه السلام را در خطبه اوّل و غوامض و حکمت هاي درخشنده سخنان حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام را در خطبه 91 و 192 و 83 درک کرد؟

در اينگونه از خطبه ها و مباحث علمي دقيق فضا شناسي، بدون علوم ياد شده نمي توانيم بحث و بررسي و نتيجه گيريهاي لازم را داشته باشيم.

اينجاست که نهج البلاغه عموم دانشمندان جهان علم و دانشگاه هاي فضائي و کهکشان شناسي جهان را به تدبّر و تحقيق عميقي فرا مي خواند که:

جهان را آنگونه که هست بشناسيد،

و جهان علم هنوز هم با طرح دقيق ترين و عالي ترين نظريّه هاي علمي در برابر اوج خطبه هاي علمي نهج البلاغه اعتراف به عجز مي کنند و قدرت پرواز بر قله هاي بلند آن را ندارند و مي بينند که:

در 1400 سال پيش امام علي عليه السلام مسائلي را مطرح فرمود که عقل هاي ژرف نگر محافل علمي امروز تصوّر آن را نيز نمي توانند داشته باشند.

حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام تنها به طرح واقعيّت هاي فضائي و يا کشف قوانين نجومي اکتفا نمي فرمايد، بلکه پس از شناساندن قوانين نجومي و فلکي دست تمام خوانندگان نهج البلاغه را گرفته و به دامن فلک آفرين هميشه بيدار متصل مي فرمايد.

هم فضا و فلک را بيان مي کند

و هم فلک آفرين را مي شناساند.

و آنگاه بشريّت جهل زده را به نظم گرائي و عمل به قانون سوق مي دهد.