ابو طالب پدر پر افتخار علي












ابو طالب پدر پر افتخار علي



نمي دانم درباره ي مردي که پدرش ابو طالب بزرگ سرزمين مکه و حومه ي آن و سرور قريش و رئيس شهر بود، چه بگويم؟ تا آنجا که راجع به او گفته اند: کم اتفاق مي افتد که آدم تهي دستي سروري پيدا کند؛ در حالي که ابو طالب فقير، بزرگ بود و ثروتي هم نداشت. قريش او را بزرگ خود مي دانستند و به وي «شيخ» مي گفتند.

در حديث «عفيف کندي» است که: در آغاز دعوت پيغمبر اکرم (ص) ديدم که آن حضرت نماز مي خواند، و پسر بچه اي (علي- ع- ) و زني هم با وي نماز مي گزارند. عفيف گفت: از عباس عموي پيغمبر (ص) پرسيدم: اين چه کاري است؟ عباس گفت: اين برادر زاده ي من است و مدعي است که فرستاده ي خدا مي باشد. ولي جز اين پسر بچه که او نيز برادر زاده ي من است کسي از وي پيروي ننموده است. اين زن هم همسر اوست.

عفيف پرسيد شما چه عقيده داريد؟ عباس گفت: ما صبر مي کنيم ببينيم. «شيخ» يعني ابو طالب چه مي کند.

ابو طالب بود که در زمان خردسالي پيامبر (ص) کفالت و سرپرستي آن حضرت را به عهده گرفت، و در روزگار بعثت آن حضرت به دفاع و حمايت از وي بر خاست و شر مشرکين را از او دور ساخت، و از اين راه دچار ناراحتي عظيم و مصيبتي کمرشکن گرديد. با اين وصف در راه ياري و پيشرفت دين اسلام استقامت نمود.[1] روايت شده که چون

[صفحه 24]

ابو طالب وفات يافت، به پيامبر (ص) وحي شد از مکه خارج شو که ياورت از دنيا رفت. اين مرد پدر علي (ع) است.


صفحه 24.








  1. جاي بسي تعجب است که تقريباً عموم علماي اهل سنت عقيده دارند که ابو طالب مشرک بود و بي ايمان از دنيا رفت، حتي همين ابن ابي الحديد نيز در شرح نهج البلاغه مي گويد من درباره ايمان ابو طالب ترديد دارم. اگر در روزگار اوليه ي ظهور اسلام و تنهايي پيامبر (ص) ابو طالب مسلمان نبوده است، پس اين همه مراقبت از پيامبر (ص) و مسلمانان، و علاقه پيغمبر (ص) به وي چيست؟.