تاسيس بيت القصص











تاسيس بيت القصص



پيشوايِ ستم ستيزان که مي کوشيد که به هر گونه ي ممکن، ستمديده ياري شود و داد او ستانده شود، بي گمان، از هيچ کوششي در اين راه براي دريافت پژواک نداي مظلوم، دريغ نمي کرد.

مظلومان چگونه بايد ندايِ خود را به حاکمان برسانند؟ روشن است که گاهي فرودستان، ياراي نزديک شدن به دستگاه حاکمي را ندارند، تا چه رسد به طرح سخن و گزارش و شِکوه و... و چه بسيار که ناله ي مظلومْ چون انعکاس يافته، نتيجه ي عکس داده است و مسئولي که بايد مؤاخذه شود، ارتقا يافته و شاکيِ شکوه کننده ي از خود شده است. حضرت علي عليه السلام براي اين که اين دشواري را چاره کند و در حدّ ممکن، مشکل عدم طرح مستقيم مظلوميت ها و دادخواهي ها حل شود، جايگاهي به نام «بيت القصص» تأسيس کرده بود تا مردمان، مظلومان و هر آن که مسئله اي دارد و از طرح روياروي آن ناتوان است، دادخواهي خود را بنويسد و بدان جا بيفکند تا علي عليه السلام از آن مطّلع شود.

امام، خود در ميان مردمان ندا در داد که هر کس را نيازي است و نمي خواهد واگويي اش را کسي بداند تا از شناخته شدن، مصون بماند، خواست خود را در نوشتاري بنويسد و در «بيت القصص» بيفکند. گويا اين کار در تاريخ، اوّلين گام در جهت مرتبط ساختن مردم با

[صفحه 68]

هيئت حاکم است.


صفحه 68.