تاسي در سايه سار آموزشهاي علوي











تاسي در سايه سار آموزشهاي علوي



راهي که اميرالمومنين علي عليه السلام پيمود، آن راهي است که امام و معلم و رهبر عظيم الشان اين انقلاب، آنرا از علي عليه السلام درس گرفت و پيش پاي ما گذاشت.[1] .

.... ما بايد از اخلاص اميرالمومنين عليه السلام درس بگيريم....[2] .

امروزه آحاد ملت ايران و بويژه کارگزاران نظام اسلامي به شجاعت مولاي متقيان علي عليه السلام و قدرت نفسي که آن حضرت داشته نياز (دارند) و هر کس دستش بيش از ديگران به بيت المال مي رسد، بيشتر نيازمند اين شجاعت است....[3] .

اميرالمومنين علي عليه السلام مي گويد: زندگي به سمت زهد بايد برود. امروز در جمهوري اسلامي، اگر ما احساس بکنيم که زندگي به سمت اشرافي گري مي رود، بلاشک اين انحراف است.[4] کساني که مي توانند از زيبائيها، تجملات، لذات، تنعمات و از گسترش روز افزون زندگي بهره مند شوند. بايد آن خطابهاي زهد اميرالمومنين علي عليه السلام را به ياد داشته باشند.[5] .

بي اعتنائي

[صفحه 37]

مولاي متقيان به ظواهر فريبنده ي دنيا در عين تلاش مستمر و سازندگي و حضور در ميدانهاي مبارزه براي ساختن جهان مطلوب مورد نظر اسلام از ويژگيهاي ممتاز آن حضرت (بود)[6] .

اميرالمومنين عليه السلام از اوايل نوجواني تا هنگام مرگ، دو صفت «بصيرت» و «صبر» را با خود همراه داشت. بيداري و پايداري، او يک لحظه دچار غفلت و کج فهمي و انحراف فکر و بد تشخيص دادن نشد.[7] .

اميرالمومنين علي عليه السلام فرمود:...

اول بصيرت، هوشمندي، بينايي، قدرت تحليل و بعد صبر و مقاومت و ايستادگي، از آنچه که پيش مي آيد.[8] .

ملت بزرگ ايران به تاسي از مولاي خود، اميرالمومنين علي عليه السلام در عين اقتدار، مظلوم بود و قدرت را با مظلوميت همراه کرد. در تمامي مراحل جنگ تحميلي، ارزشهاي انساني و اخلاقي را رعايت کرد و هيچ کار ضد ارزشي و غير اخلاقي از او صادر نشد.[9] .

[صفحه 38]


صفحه 37، 38.








  1. حديث ولايت/ ج 6. ص 200.
  2. حديث ولايت/ ج 7. ص 14.
  3. خطبه هاي نماز جمعه/ مورخه 74 /11 /20.
  4. حديث ولايت/ ج 7. ص 52.
  5. ماهنامه ي جانباز/ ديماه 1375.
  6. ماهنامه ي جانباز/ شماره ي 71. ص 10.
  7. کتاب چراغ هدايت/ص 62.
  8. حديث ولايت/ ج 7. ص 36.
  9. ماهنامه ي جانباز/ شماره ي 92. سخنراني شهريور ماه 1376.