جانشين پيامبر











جانشين پيامبر[1]



.

شيعه ي دوازده امامي، بر آنست که: پس از رسول خدا، رهبري جهان اسلام، با اميرمؤمنان علي عليه السلام و آنگاه با يازده فرزند پاکش، مي باشد.

و اين ايده و عقيده را دلايلي به روشني آفتاب در آستين دارد که با ديدن آن، بي نظران بي غرض را جاي ترديد باز نمي ماند:

جابر فرزند عبداللَّه، از ياران ويژه ي پيامبرصلي الله عليه وآله، مي گويد:

روزي که آيه ي وجوب اطاعت از خدا و رسول و اولي الامر[2] ، فرود آمد به آن گرامي گفتم: خدا و رسول را شناخته ايم امّا سه ديگر چه کسانند؟

فرمود: «آنان امامان و جانشينان من هستند که

[صفحه 5]

نخستين ايشان علي فرزند ابوطالب و آنگاه به ترتيب حسن، حسين، علي بن الحسين، محمدبن علي - که در تورات باقر ناميده شده و تو، جابر او را در خواهي يافت و در آن روزگار، سلام مرا بدو برسان! - پس از او جعفربن محمد الصّادق، موسي بن جعفر، علي بن موسي، محمدبن علي، علي بن محمد، حسن بن علي و در انجام: فرزندِ حسن بن علي خواهد بود همان که نام و کنيه ي[3] او همانند من است[4] و[5] «.

[صفحه 6]


صفحه 5، 6.








  1. الغدير و علامه اميني.

    کتاب جهاني الغدير همّت بلند مجاهد فقيد، علاّمه ي شيخ عبدالحسين اميني - که رحمت خدابراو باد - پيرامون حديث غدير، به وجود آمده است.

    اين کتاب عظيم که دستاورد يک عمر تلاش راستين آن بزرگ مرد است، در چندين جلد و به زبان عربي است و تا کنون 11 جلد از آن نشر يافته است.

    زبان و بيان کتاب به استواري کوه و به رواني آب تدوين يافته و محتواي آن چنان مستدل است که به اذعان بزرگان و دانشمندان اهل سنّت، در طيّ آن حقّانيّت تشيّع، احياء شده است و يکباره تلقّي اهل سنّت از تشيّع را دگرگون ساخته و به تفاهم اين دو گروه مسلمان، خدمتي بزرگ کرده است.

    هماره نام او بزرگ باد.

    در رساله حاضر، از اين کتاب عظيم، بسيار استفاده شده است.

  2. اَطيْعوُا اللَّه وَ اَطيعُوالرَّسوُلَ وَ اُولِي الْاَمْر ِمِنْکُمْ، سوره نساء، آيه ي 59.
  3. در زبان عرب، به نام هايي که جزء نخستين آن کلمه ي «اب» يا «ام» مي باشد، کنيه مي گويند.
  4. نام و کنيه ي پيامبرصلي الله عليه وآله به ترتيب محمد و ابوالقاسم است.
  5. منتخب الاثر، ص 101 به نقل از کفايةالاثر، مؤلف اين کتاب در اين باب 50 روايت از کتابهاي عامه و خاصه نقل مي کند که در همه ي آنها پيامبرصلي الله عليه وآله امامان دوازده گانه عليهم السلام را با اسم معرفي نموده است.