واقعه صفين


قاسطان يا گروه ستمگران ، معاويه و پيروان او بودند حضرت امير در همان آغاز خلافت تصميم بر عزل معاويه گرفت .
امـا او بـا خـدعـه و حـيـله و آفـريـدن حـوادث فـريـبـنـده قـريـب دو سـال و بـلكـه تـا پـايـان عـمـر امـام فـكـر آن حـضـرت را بـه خـود مـشـغول ساخت و نبرد صفين در منطقه اى ميان عراق و شام بين او و على عليه السّلام رخ داد كه در آن ، خون متجاوز از صد هزار مسلمان ريخته شد.
سـرپـيـچـى مـعـاويـه از بـيـعـت با امام عليه السّلام و طغيان او سبب شد كه امام با سپاهى گـران بـه سوى او حركت كند و معاويه نيز مردم شام را براى نبرد با على عليه السّلام آمـاده كـرد د و سـپـاه در مـنطقه اى ميان عراق و شام با هم روبرو شدند امام عليه السّلام از روز نـخـسـت هـدفـش ايـن بود كه در صورت امكان مساله را بدون خونريزى فيصله دهد اما طـغـيـان مـعـاويـه مانع از اين كار شد و سرانجام پس از اتمام حجت هاى فراوان از جانب امام عـليـه السـّلام ، آتـش جنگ شعله ور شد. پس از روزها نبرد و كشتار سپاه دشمن خسته شد و على عليه السّلام تصميم گرفت كه كار جنگ را يكسره سازد.
سـرنـوشـت جـنـگ در حـال پـايان پذيرفتن به نفع امام بود و چيزى نمانده بود كه خيمه فـرمـانـدهـى مـعـاويـه از طـرف سـپـاه امـام بـركـنـده شـود كـه ناگهان معاويه با همكارى عـمـروعـاص حـيـله اى انـديـشـيد. دستور داد سپاهيان او قرآن ها و مصاحيف رابر نوك نيزه ها بستند و همگى يكصدا شعار دادند كه حاكم ميان ما و شما كتاب خداست .
مـنظره روح انگيز مصاحف عقل و هوش را از بسيارى از سربازان امام ربود و بالاخره حماقت گروهى از اصحاب امام و نيرنگ و نفاق گروهى ديگر سبب شد كه مولى عليه السّلام جنگ را متوقف نمايد و به حكميت تن در دهد.
ساده لوحان از سپاه امام كه تعدادشان كم نبود براى حكميت بر خلاف نظر امام ابوموسى اشـعـرى را بـرگـزيـدنـد كـه شـخـصـيـتـى سـاده لوح و سـسـت عـنصر بود و از على نيز دل خـوشى نداشت و از طرف دشمن روباه مكارى همچون عمروعاص برگزيده شد و پايان بـازى حـكـمـيـت فـريـب خـوردن ابوموسى بوسيله عمروعاص بود و نتيجه آن تثبيت موقعيت معاويه و فرصت يافتن او براى تجديد قوا بود