بيعت اهل يمن











بيعت اهل يمن



اهل يمن با شنيدن پذيرش خلافت از جانب اميرالمؤمنين علي عليه السلام گروه گروه به مدينه رهسپار شدند و ضمن تهنيت گفتن، با علي بن ابي طالب عليه السلام بيعت کردند.

از بزرگان يمن نخستين کسي که به سوي مدينه حرکت کرد، رفاعة بن وائل همداني از قبيله همدان بود و بعد از او رويبة بن وبر بجلي به اتفاق قبيله اش به سوي مدينه روي آورد شب و روز در حرکت بودند تا به خدمت اميرالمؤمنين علي عليه السلام شرفياب شدند. چون خبر حرکت بزرگان يمن به علي عليه السلام رسيد. به مالک اشتر فرمود با جماعتي از مشاهير مدينه به استقبال آنان رود.

مالک اشتر هم با شکوه فراوان و تدارک نيکو از مدينه خارج شد و به استقبال رفت. وقتي آنان را ملاقات کرد، خير مقدم گفت و آنان را نيک گرامي داشت و گفت:

[صفحه 17]

اي اهل يمن! به قومي نيکو وارد شديد، که شما را دوست دارند، و شما نيز به آنان محبت داريد، به خدمت امامي عادل، خليفه اي فاضل که مهاجر و انصار او را پسنديده و بر خلافت او اتحاد و اتفاق دارند، رسيده ايد، پس به همراه مالک اشتر به مدينه وارد شدند، روزي به استراحت پرداختند و در روز ديگر ده نفر از مشاهير آنان يعني عياض بن خليل ازدي و رفاعة بن وائل همداني و کيسوم بن سلمة الجهني و رويبة بن وبر جبلي و رفاعة بن شداد خولاني و جميع بن خيثم کندي و احنف بن قيس کندي و عقبد بن نعمان نجدي و عبدالرحمن بن ملجم مرادي، به خدمت اميرالمؤمنين علي عليه السلام شرفياب شدند، علي عليه السلام آنان را نزد خويش نشانيد و مورد لطف قرار داد. آن گاه به آنان فرمود:

شما بزرگان و رؤساي يمن هستيد. اگر براي ما مشکلات و دشواري سخت پديد آيد، و نياز به شمشير و نيزه باشد حمايت شما چگونه است و چه اندازه صبر مي کنيد؟

عبدالرحمان بن ملجم مرادي از ميان جمع سخن آغاز کرد و گفت:

يا اميرالمؤمنين! ما را با جنگ ناف بريده و با پستان پيکان شير داده و در ميدان جنگ پروش داده اند. ما از شجاعان و شيران ميدان هستيم، به هر سوي فرمان دهي اطاعت مي کنيم. صفات پهلواني و جنگ آوري را از اجدادمان به ارث برده ايم.

علي عليه السلام آنان را مرحبا گفت، و اکرام فرمود، با خوشي و خوشحالي به يمن برگشتند.



صفحه 17.