هدف واحد و وحدت آفريني















هدف واحد و وحدت آفريني



يکي ديگر از موارد و عوامل ايجادکننده ي وحدت در جوامع مسلمين، داشتن هدف واحد است. در هر زماني، جوامع بشري در عرصه هاي سياسي- اجتماعي داراي اهداف مهم و برجسته اي بوده اند که اين اهداف موجب پيوند قلبي و عملي آنها شده است. براي نمونه پيش از انقلاب مبارزه با رژيم پهلوي و بيرون راندن شاه و ديگر سرکردگان امپرياليزم، به عنوان هدف اصلي مبارزان و مسلمانان کشور، مايه ي وحدت آنان بود به گونه اي که همه ي فرقه ها، با هر اعتقاد و بينش خاصي، براي رسيدن به اين هدف بزرگ در کنار يکديگر به مبارزه مي پرداختند. حضرت علي (ع) در مورد علت مبارزه با شامي ها که برادران ديني هستند به نقش هدف در ايجاد وحدت پرداخته است و مي فرمايد که: در زمان پيامبر ما با هم بوديم و با پيامبر، و با وارد شدن هر مصيبتي بر ايمان ما افزوده مي شود و شکيبا و مصمم بوديم. اما امروز با پيدايش زنگارها در دين، کژي ها و نفوذ شبهه ها در افکار و تفسير و تاويل دروغين در دين، با برادران مسلمان خود به جنگ خونين کشانه شديم. پس هرگاه احساس کنيم چيزي باعث وحدت ماست و به وسيله ي آن به يکديگر نزديک مي شويم و شکافها را پر و باقيمانده ي پيوندها را محکم مي کنيم،

[صفحه 26]

به آن تمايل نشان مي دهيم، آن را گرفته و ديگر راه را ترک مي کنيم.[1] گفتني است که هدفها با گذشت زمان تغيير مي کنند و اولويتهاي جديدي، وجود مي يابند.

بنابراين هدف مشترک، انسانها را به هم نزديک و بين آنها وحدت ايجاد مي کند. حضرت امام خميني (ره) در اين باره مي فرمايد:

همه مي دانيد که رمز پيروزي بزرگي که ملت به آن رسيده است وحدت کلمه همه ي اقشار از مرکز تا اقصي بلاد کشور و وحدت هدف آن يعني برچيده شدن حکومت طاغوتي و قطع ايادي استعمار و استثمارگران بين المللي و برپا شدن جمهوري اسلامي بود.[2] .

و نيز امام حکومت عدل الهي و وحدت عقيدتي و روحي مردم را هدف واحدي براي ملت اسلامي ما ذکر کرده است و بر آن تاکيد بسيار دارد. اگر بيست سال پيش هدف ما نابودي رژيم پهلوي بود امروز اين هدف جاي خود را به هدف بلندتري همچون نابودي نظام سلطه در هر سرزمين و با هر اقتداري که باشد داده است.


صفحه 26.








  1. نهج البلاغه، خطبه ي 10 و 122.
  2. تبيان، دفتر پانزدهم (وحدت از ديدگاه امام (ره)، ص 70.