اطّلاعات برون مرزي











اطّلاعات برون مرزي



نه تنها در داخل کشور به اطلاعات و نيروهاي مؤمن اطّلاعاتي نياز داريم بلکه در برون مرزي نيز يک ضرورت غير قابل انکار است.

زيرا ما به ميزان شناختي که از دشمن داريم و از کاستي ها و نقاط قوّت دشمن با اطلاع هستيم مي توانيم با دشمن مقابله صحيح داشته باشيم.

هم اکنون نيز کسب اطلاعات و اخبار از تحرکات دشمن حرف اول را در جنگها و مبارزات مداوم مي زند که در اين راه از هرگونه امکاناتي استفاده مي کنند، و از تمام ابزارها و شيوه هاي موجود بهره مي گيرند.

امام علي عليه السلام نيروهاي اطلاعاتي کار آمدي در آن سوي مرزها داشت که در خاک دشمن تحرّکات او را زير نظر داشتند و اطلاعات لازم را به امام گزارش مي دادند.

مانند: نامه 33 نهج البلاغه که نوشت:

أَمَّا بَعْدُ، فَإِنَّ عَيْنِي - بِالْمَغْرِبِ - کَتَبَ إِلَيَّ يُعْلِمُنِي أَنَّهُ وُجِّهَ إِلَي الْمَوْسِمِ أُنَاسٌ مِنْ أَهْلِ الشَّامِ الْعُمْيِ الْقُلُوبِ، الصُّمِّ الْأَسْمَاعِ، الْکُمْهِ الْأَبْصَارِ، الّذِينَ يَلْبِسُونَ الْحَقَّ بِالْبَاطِلِ، وَيُطِيعُونَ الَْمخْلُوقَ فِي مَعْصِيَةِ الْخَالِقِ، وَيَحْتَلِبُونَ الدُّنْيَا دَرَّهَا بِالدِّينِ، وَيَشْتَرُونَ عَاجِلَهَا بِآجِلِ الْأَبْرَارِ الْمُتَّقِينَ؛ وَلَنْ يَفُوزَ بِالْخَيْرِ إِلَّا عَامِلُهُ، وَلَا يُجْزَي جَزَاءَ الشَّرِّ إِلَّا فَاعِلُهُ.

فَأَقِمْ عَلَي مَا فِي يَدَيْکَ قِيَامَ الْحَازِمِ الصَّلِيبِ، وَالنَّاصِحِ اللَّبِيبِ، التَّابِعِ لِسُلْطَانِهِ، الْمُطِيعِ لِإِمَامِهِ. وَإِيَّاکَ وَمَا يُعْتَذَرُ مِنْهُ، وَلَا تَکُنْ عِنْدَ النَّعْمَاءِ بَطِراً، وَلَا عِنْدَ الْبَأْسَاءِ فَشِلاً، وَالسَّلَامُ.

(نامه به فرماندار مکة قثم بن عبّاس، پسر عموي پيامبر صلي الله عليه وآله)[1] .









  1. قُثم فرزند عبّاس بن عبدالمطلب و پسر عموي پيامبرصلي الله عليه وآله و بسيار شبيه به پيامبر بود، و آخرين کسي بود که با پيامبر به هنگام دفن او وداع کرد و تا هنگام شهادت امام عليه السلام فرماندار مکّه بود، در حکومت معاويه به سمرقند رفت و در آنجا به شهادت رسيد.