معيار شناخت پاكزاد و زشت زاد











معيار شناخت پاکزاد و زشت زاد



رواياتي نقل شده حاکي از اينکه ولايت و دوستي علي (عليه السلام) نشانه پاکزادي ، و دشمني با او نشانه ناپاکزادي است ، از جمله:

1 «جابر بن عبداللّه انصاري» مي گويد: از رسول خدا (صلّي اللّه عليه و آله و سلّم) شنيدم به علي (عليه السلام) فرمود:«آيا تو را شادمان نکنم ؟ آيا تو را عطا ندهم ؟ آيا به تو مژده ندهم ؟»

عرض کرد:«آري اي رسول خدا (صلّي اللّه عليه و آله و سلّم) به من مژده بده».

فرمود:«من و تو از يک سرشت آفريده شده ايم ، مقداري از آن سرشت ، زياد آمد، خداوند، شيعيان ما را از آن آفريد، وقتي که روز قيامت شود، مردم را به نام مادرانشان بخوانند، جز شيعيان ما که آنان را به نام پدرانشان بخوانند و اين به خاطر پاکزادي آنان است».

2 «ابن عباس» مي گويد: رسول خدا (صلّي اللّه عليه و آله و سلّم) فرمود:«هنگامي که قيامت برپا شود، مردم به نام مادرانشان خوانده شوند، جز شيعيان ما که به نام پدرانشان خوانده مي شوند. و اين به خاطر پاکزادي آنان است».[1] .

3 «عبداللّه بن جِبِلّه» مي گويد: از جابر بن عبداللّه انصاري شنيدم مي گفت: ما گروه انصار روزي در محضر رسول خدا (صلّي اللّه عليه و آله و سلّم) اجتماع کرده بوديم ، به ما رو کرد و فرمود:

«يا مَعْشَرَ الاَْنْصارِ بوروا اَوْلادَکُمْ بِحُبِّ عَلِيّ بْنِ اَبِيطالِبٍ، فَمَنْ اَحَبَّهُ فَاعْلَمُوا اَنَّهُ لَرُشْدَة وَمَنْ اَبْغَضَهُ فَاعلَمُوا اَنَّهُ لَغَيّةٌ».[2] .

«اي گروه انصار! فرزندان خود را بر اساس دوستي علي (عليه السلام) بيازماييد، پس هرکس که علي (عليه السلام) را دوست داشت ، بدانيد که پاک روش و در راه رشد است و اگر او را دشمن داشت ، بدانيد که او در راه گمراهي مي باشد».







  1. منظور اين است که دشمني با علي (عليه السلام) نشانه ناپاکي معنوي و پست فطرتي و دوستي با او نشانه پاکي معنوي و خوش فطرتي است و گرنه هر قومي در مذهب خود، قانون نکاح دارد که اگر طبق آن باشد، حلال زاده به حساب مي آيند و اگر طبق آن نباشد، حرام زاده اند.
  2. بحارالانوار، ج 27، ص 156، روايت 30، باب پنجم.