سخن گفتن با خورشيد











سخن گفتن با خورشيد



در کتب مختلف، از راويان متعدّدي همانند سلمان فارسي، عمّار ياسر، ابوذر غفاري، عبداللّه بن مسعود، عبداللّه بن عبّاس و... آورده اند که چون خداوند متعال، مکّه را توسّط پيامبر صلّي اللّه عليه و آله و فداکاري امام عليّ بن ابي طالب عليه السلام فتح کرد.

پيش از آن که حضرت رسول صلوات اللّه عليه عازم و آماده جنگ هَوازن گردد، در حضور جمعي خطاب به عليّ عليه السلام نمود و اظهار داشت: اي عليّ! برخيز و به همراه اصحاب در گوشه اي از قبرستان بقيع وارد شده و هنگامي که خورشيد طلوع نمايد، با وي مکالمه کن و سخن بگو.

عليّ بن ابي طالب عليه السلام طبق دستور حضرت رسول صلوات اللّه عليه بلند شد و به همراه بعضي از اصحاب به قبرستان بقيع رفت و چون خورشيد طلوع کرد؛ آن را مخاطب قرار داد و گفت:

«السّلام عليک ايّها العبد الدّائر في طاعة ربّه».

و خورشيد جواب سلام حضرت عليّ صلوات اللّه عليه را اين چنين پاسخ گفت:

«و عليک السّلام يا اخا رسول اللّه و وصيّه و حجّة اللّه علي خلقه».

بعد از آن، مولاي متّقيان عليّ عليه السلام به شکرانه چنين کرامت و عظمتي که خداوند متعال عطايش فرموده بود سر بر خاک نهاد و سجده شکر به جاي آورد.

سپس حضرت رسول صلّي اللّه عليه و آله او را گرفت و بلند نمود و فرمود: اي حبيب من! تو را بشارت باد بر اين که خداوند به ميمنت وجود تو بر ملائکه؛ و بر اهل آسمان مباهات مي کند.

و پس از آن افزود: شکر و سپاس مي گويم خدا را، که مرا بر ساير پيامبران فضيلت و برتري بخشيد، همچنين مرا به وسيله عليّ بن ابي طالب که سيّد تمام اوصياء است تأييد و ياري نمود.[1] .

همچنين امام باقر عليه السلام به نقل از جابر بن عبداللّه انصاري فرمود: خورشيد هفت مرتبه با حضرت عليّ عليه السلام سخن گفت و تکلّم کرد.[2] .









  1. ينابيع المودّة: ص 166، فضائل شاذان بن جبرئيل: ص 69، س 9.
  2. نويسنده کتاب الصراط المستقيم: ج 1، ص 204، س 17 به طور مفصّل مراحل هفت گانه را بيان نموده است.