تاليف كتاب اطّلاعات عمومي











تاليف کتاب اطّلاعات عمومي



صاحب نظران و اصحاب حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام و غزّالي و سليمان بلخي آورده اند که: امام علي عليه السلام کتابي را با نامِ «جفر جامع» نوشته که تمام اطّلاعات ضروري نسبت به آينده و گذشتگان را در آن گِرد آورده بود که چونان دائرةالمعارف بسيار غني در تمام علوم و فنون و نيازمنديهاي علمي، اطّلاعاتي کاربرد داشته و دارد،

و بسياري از اخبار غيبي مربوط به آينده و تحوّلات آينده در آن توضيح داده شد.

و کتاب ديگري را به نامِ «الجامعة» تأليف فرمود، که همانند «جفر جامع» بي نياز کننده انسان از هرگونه اطّلاعاتي است،

که درباره آن نوشتند:

اِنَّ الْجَفْرَ وَ الْجامِعَةَ کِتابانِ لِعَلِيٍّ عليه السلام قَدْ ذُکِرَ فيها عَلَي طَريقَةِ عِلْمِ الْحُرُوفِ، الْحَوادِثَ اِلي اِنْقِراضِ الْعالَمْ، وَ اَوْلادُهُ يَحْکُمُونَ بِهِما

«همانا کتاب جفر و جامعه از علي عليه السلام است که براساس حروف، آگاهي هاي لازم نسبت به حوادث روزگار تا قيامت در آن گرد آمده، و فرزندانش مي توانند از آن استفاده کنند.»[1] .

در آن روزگاراني که محقّق و نويسنده اندک بود، و افراد با سوادي که بتوانند بخوانند و بنويسند انگشت شمار بودند، عشق و علاقه حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام به نوشتن و تأليف کُتُب ارزشمند و جمع آوري قرآن کريم شگفتي آور است.









  1. مَن لا يَحْضره الفقيه ج 4 ص419 حديث 5914 - و - بحارالانوار ج49 ص153 - و - اصول کافي ج1 ص57 - و - بحارالانوار ج26 ص39 و 36.