ستارگان آسماني











ستارگان آسماني



حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام فرمود:

لَهذَا النُّجُومُ الَّتي فِي السَّماءِ مَدائِنُ مِثْلُ الْمَدائِنُ الَّتي فِي الْاَرْضِ مَرْبُوطَةً کُلُّ مَدينَةٍ اِلي عَمُودٍ مِنْ نُورٍ.[1] .

«اين ستاره هاي آسماني شهرهايي مانند شهرهاي روي زمين مي باشند، که هر شهري با شهر ديگر به وسيله ستوني از نور ارتباط دارند.»

سلطان الواعظين خاطره اي در توضيح اين روايت دارد که:

من روزي در بصره سوار کشتي شدم و در اطاقي که داراي سه تخت خواب بود قرار گرفتم.

اتّفاقاً مرد شريف و دانشمندي به نام مسيو ژوئن (از مستشرقين فرانسوي) با ما هم کوپّه بود،

او با اينکه فرانسوي بود زبان عربي و فارسي را خوب مي دانست، بدين سبب با هم مأنوس شديم و در طول مسافرت با صحبت هاي متنوّع علمي، ديني، سرگرم بوديم.

البتّه من سعي جدّي داشتم که آن مرد را به حقايق دين مبين اسلام و مذهب حَقّه جعفري متوجّه سازم که بعد از مباحثه اي طولاني، به فرانسوي گفتم:

شما ها امروز به اين مباهات مي کنيد که به وسيله تلسکوپهاي مجهّز و دوربين هاي قوي از کُرات جوّيّه و موجودات هوائيّه و چگونگي وضع کواکب و ستارگان، اطّلاعاتي به دست آوريد، ولي هزار و سيصد سال قبل پيشواي دوّم مسلمانان حضرت علي بن ابيطالب عليه السلام بدون اسباب نجومي و وجود تلسکوپ و دوربين هاي بزرگ، از کرات آسماني طبق هيئت جديد، خبر داد، آنگاه همين روايت امام علي عليه السلام را براي او خواندم.

مسيوژوئن، بعد از سکوت و تفکّر، اين خبر را يادداشت نمود و ضمناً خواهش کرد، نام کتاب هائي را که اين حديث را ثبت کرده اند به او بگويم و من مدارک حديث را به او گفتم.

او آنها را ثبت کرد و اضافه نمود که:

«در لندن و پاريس بزرگترين کتابخانه هاي دنيا وجود دارد که حتّي نسحه هاي خطّي هر کتاب در آنجا موجود است، بعد از تحقيق اگر معلوم شد که تاريخ تأليف اين کتاب ها که شما آنها را ذکر نموديد، پيش از پيدايش تلسکوپ ها و دوربين هاي آسماني است به شما قول مي دهم و خداي عيسي و محمّد صلي الله عليه وآله وسلم ميان من و شما گواه باشد که من مسلمان مي شوم،

زيرا که گوينده اين سخن بدون اسباب و ادوات نجومي در هزار سال پيش در حقيقت چشم دنيايي نداشته و داراي چشم ملکوتي و صاحب قوّه الهيّه بوده است.

پس در اين صورت دين اسلام با چنين پيشوائي قطعاً دين حقّ و آسماني مي باشد.»[2] .

مجلّه مکتب اسلام در شماره 2 سال 6 ص 15 از اطّلاعات نقل مي کند که:

دانشمندان جهان طبق محاسبات بسيار دقيقي که به عمل آورده اند به اين نتيجه رسيده اند که در عالم هستي 600 مليون ستاره مسکوني وجود دارد.

که نظر مبارک امام را تأييد مي کند.









  1. تفسير برهان ج 4 ص 15، و مجمع البحرين تحت عنوان لغت کوکب، و سفينة البحار ج 2 ص 574، و تفسير الميزان ج 17 ص 131.
  2. شبهاي پيشاور ص 958.