اظهار بيزاري بر عليه بت پرستان











اظهار بيزاري بر عليه بت پرستان



در اواخر سال نهم هجري پيغام آور (جبرئيل) از آسمان با چند آيه قرآن پايين آمد و پيغمبر دستور يافت تا کسي را به مکه اعزام و مفاد آيات را با يک فرمان چهار ماده اي به اطلاع عموم برساند:

قرآن مي گويد:

1.«بيزاري خدا است و پيغمبر او از آن کسان از مشرکان که با ايشان پيمان بسته ايد.»

2.«در اين سرزمين بگرديد و بدانيد که از خدا فرار کردن نتوانيد که خدا خوارکننده کافران است.»

3.«اعلام خدا است و پيغمبر او در روز حج، که خدا و پيغمبر او نيز از مشرکان بيزار است. بنابراين اگر توبه کنيد براي شما بهتر است و اگر روي بگردانيد بدانيد که از خدا فرار کردن نتوانيد و کساني را که کفر مي ورزند به عذابي دردناک بشارت بده.»

4.«مگر آن کسان از مشرکان که با ايشان پيمان بسته ايد و چيزي از پيمان را کوتاه نيامده و با کسي بر ضد شما هم پشتي نکرده اند،

[صفحه 53]

براي آنها پيمان را تا مدتشان کامل کنيد که خدا پرهيزکاران را دوست دارد.»

5.«و چون ماههاي حرام به سر رسيد (رجب، شعبان، رمضان و محرم) مشرکان را هر کجا يافتيد بکشيد و اسيرشان کنيد و براي ايشان در هر کمينگاه بنشينيد. اگر توبه آوردند و نماز به پا داشته و زکات دادند راهشان را آزاد کنيد که خدا آمرزنده و رحيم است.

فرمان به قرار ذيل بود:

1- براي مشرکان عريان به دور کعبه گرديدن قدغن است.

2- بت پرستان حق ندارند به مکانهاي پاک و مقدّس وارد شوند.

3- بت پرستان حق ندارند در روز حج اکبر در مراسم شرکت کنند.

4- آنها که پيمان صلح را به پايان نبرده اند و قول و تعهد خود را نشکسته اند، جان و مال آنها تا پايان قرارداد محفوظ است.

پيغمبر (ص) سراغ ابوبکر گرفت و آيات قرآن را پيوست با فرمان به او داد تا به اطلاع مشرکان مکه برساند. او با همراهي چهل مرد عازم مکه شد. سپس جبرئيل فرشته ي وحي نازل شد و به پيغمبر گفت: «اي محمد تو خودت يا کسي از نزديکترين کسان فاميلت اين مأموريت را بايستي انجام دهيد.»

قرآن مي گويد: «رفيق و مصاحب شما (منظور حضرت پيغمبر است که فرشته پر قوت بدو تعليم داده است) نه گمراه شده و نه به باطل گرويده است، نه از روي هوس سخن مي گويد، اين نيست مگر وحي که به او مي شود.»

پيغمبر اکرم (ص) حضرت علي (ع) را احضار نمود و دستور داد پيش از اينکه ابوبکر به مکه برسد کار را از او تحويل گرفته و خودش در

[صفحه 54]

روز حج اکبر فرمان خدا را به اطلاع مردم برساند. اين مأموريت به دست امام علي به خوبي انجام گرفت. در جايي که خانه هاي بسياري يک يا دو نفر را با شمشير علي از دست داده بودند.

گروههاي بسياري از مشرکين به وسيله ي اين اظهاريه به خداشناسي هدايت شدند به طوري که تا سال دهم هجري بت پرستي در عربستان ريشه کن شد.

[صفحه 55]


صفحه 53، 54، 55.