شبلي شميل











شبلي شميل[1]



.

درباره علي عليه السلام مي گويد:

امام علي عليه السلام شخصيّتي است که پس از چهارده قرن يک فرد مادّي که پيوند او با تمام مذاهب گسسته است و جز مادّه و انرژي چيزي را نمي پذيرد، درباره امام علي عليه السلام چنين مي گويد:

اَلْاِمامُ عَلِيُّ بْنَ ابيطالِبٍ عَظيمُ الْعُظَماءِ نُسْخَةٌ مُفْرَدَةٌ لَمْ يَرَلَها الشَّرقُ وَ لاالغَرْبُ صُورةً طِبَقَ الْأصْلَ لا قَديماً وَ لا حِديثاً.

«امام و پيشواي انسان ها علي بن ابيطالب عليه السلام بزرگ و يگانه نسخه ايست با اصل خود (پيامبر عاليقدر اسلام) مطابق است، هرگز اهل شرق و غرب، نسخه اي مطابق او، در گذشته و حال نديده است.»[2] .









  1. شبلي دانشمندي است مادّي که در سال 1335 هجري درگذشت، وِي شاگرد برجسته مکتب داروين بوده و نخستين کسي است که نظريّه تحوّل را در شرق منتشر ساخت سپس برخلاف مکتب استاد خود، که يک فرد الهي بود، به انکار مقدّسات و جهان ماوراء طبيعت برخاست و تا لحظه مرگ از مکتب مادّي گري پيروي نمود.

    وي با اصراري که در انکار توحيد داشت، دلايل روشن و واضح وجود صانع را نديده مي گرفت، ولي در برابر شخصيّت فرزند ابيطالب عليه السلام سر تعظيم فرود آورده و عظمت پيشواي موحّدان را پس از چهارده قرن از لابلاي تاريخ و آثار فکري و علمي او لمس مي نمود.

  2. کتاب پژوهش عميق ص 7 - 6، و الامام علي ج 1 ص 4.