انتصاب يزيد به حكومت ري و اصفهان











انتصاب يزيد به حکومت ري و اصفهان



از برخي کتاب هاي تاريخي استفاده مي شود که يزيد بن قيس در جريان قبول حکميت از جانب اميرالمؤمنين عليه السلام به شک و ترديد افتاد و به صورت اعتراض پس از پايان جنگ صفين به همراه خوارج از علي عليه السلام کناره گيري نمود؛ اما اميرالمؤمنين عليه السلام پس از بازگشت از صفين به کوفه و اطلاع از کناره گيري خوارج به خيمه يزيد بن قيس تشريف برد، ابتدا وضو گرفت و دو رکعت نماز خواند و با او مذاکره کرد و او را به حق دعوت نمود. در اين ملاقات يزيد دست از خوارج برداشت و به اردوي امام عليه السلام ملحق شد و حضرت عليه السلام امارت ري و اصفهان را به او واگذار کرد.[1] .

بعد حضرت به سراغ ديگر خوارج رفت و با آنها سخن گفت و آنها را ارشاد نمود و مکرراً نماينده نزد آنها فرستاد و سرانجام جمعي به امام عليه السلام پيوستند و عده اي به حرورا براي جنگيدن با اميرالمؤمنين عليه السلام مهيا شدند.[2] .

يزيد بن قيس وقتي از سوي امام عليه السلام به حکومت ري و اصفهان منصوب شد، در مورد لعن و ملامت خوارج قرار گرفت.[3] .







  1. تاريخ طبري، ج 5، ص 65.
  2. تفصيل جنگ نهروانيان با اميرالمؤمنين عليه السلام و ديگر مسائل واقع شده را در کتاب تجلي امامت اثر ديگر مؤلف و نيز در شرح حال عبداللَّه بن عباس و... در همين اثر ملاحظه نماييد.
  3. تفصيل جنگ نهروانيان با اميرالمؤمنين عليه السلام و ديگر مسائل واقع شده را در کتاب تجلي امامت اثر ديگر مؤلف و نيز در شرح حال عبداللَّه بن عباس و... در همين اثر ملاحظه نماييد.