هند بن ابي هاله (هند بن عمرو جملي)











هند بن ابي هاله (هند بن عمرو جملي)



هند بن ابي هاله (هند بن هند بن ابي هاله)[1] از قبيله بني اسد و از گروه تيمم است، پدرش ابو هاله حليف بني عبدالدار و مادرش خديجه (کبري) بنت خويلد همسر رسول خدا صلي الله عليه و آله بوده[2] و لذا او را «هند بن خديجه» ناميده و ربيب رسول خدا صلي الله عليه و آله و برادر مادري فاطمه زهرا عليهاالسلام مي باشد.

هند از اصحاب رسول خدا صلي الله عليه و آله و در غزوه هاي بدر، احد و ديگر جنگ هاي صدر اسلام شرکت نمود.[3] به نقل مفيد، او پس از قتل عثمان، با اميرالمؤمنين عليه السلام بيعت کرد که تا پاي جان از ولايت و خلافت آن حضرت دفاع نمايد.[4] شيخ طوسي او را در زمره شيعيان و اصحاب اميرالمؤمنين عليه السلام به شمار آورده است.[5] .

هند جزو فرماندهان نيروي چهار هزار نفري بود که از کوفه به ذي قار آمدند تا حضرت علي عليه السلام را در جنگ جمل ياري نمايند.[6] .

او در اين جنگ در حالي که قصد پي کردن شتر عايشه را داشت به دست ابن يثربي به شهادت رسيد.

در عظمت و شخصيت هند جملي همين بس که اميرالمؤمنين علي عليه السلام در نامه اي که به خواهرش «ام هاني» نوشت بشارت پيروزي خود را بر طلحه و زبير يادآور شد و در آن نامه از شهداي بزرگ سپاه خود از جمله: هند جملي، زيد بن صوحان و برادرش سيحان بن صوحان و علباء بن هيثم ياد کرد و براي آنان طلب رحمت نمود.[7] .







  1. اسد الغابه، ج 5، ص 73؛ و احتمال مي رود که او همان «هند بن عمرو جملي» است که در کتاب هاي تاريخ به اين نام ياده شده و مطالبي درباره آن نقل کرده اند.
  2. اسد الغابه، ج 5، ص 73؛ و احتمال مي رود که او همان «هند بن عمرو جملي» است که در کتاب هاي تاريخ به اين نام ياده شده و مطالبي درباره آن نقل کرده اند.
  3. تهذيب التهذيب، ج 9، ص 80.
  4. الجمل، ص 109.
  5. رجال طوسي، ص 61، ش 3.
  6. ر. ک: تاريخ طبري، ج 4، ص 488.
  7. الجمل، ص 397.