ضرورت بررسي تطبيقي











ضرورت بررسي تطبيقي



براي شناخت مديريت صحيح، و اصول مديريت متکامل و مترقّي منطبق با نيازمندي هاي يک جامعه ايده آل اسلامي، بايد تئوري هاي مديريتي جهان را شناخت و از ضعف ها يا ويژگي هاي آنها اطلاع کافي به دست آورده، آنگاه از ره آورد تجربيات ارزشمند مديريت هاي موجود بهره مند گرديد که راهي جز برّرسي تطبيقي وجود ندارد.

الف- برّرسي تطبيقي مديّريت هاي موجود جهان معاصر

ب- برّرسي تطبيقي مديريت هاي موجود جهان با مديريت اسلامي

در برّرسي تطبيقي مديريت ها و نقد و ارزيابي ويژگي ها و کاستي هاي آنها، با جوانب گسترده و ويژگي هاي ارزشمند تئوري هاي مديريت آشنا مي شويم و ضعف ها و گرايش هاي منفي و ضد انساني برخي از آنها را کشف نموده و ره آورد شوم آنها را شناسائي مي کنيم که قدم مثبت و سرنوشت ساز، در آشنائي با مباحث نظري مديريت هاست که ما را از نظر کاربردي و عملي رهنمون خواهند شد.

ولي در برّرسي تطبيقي مديريت هاي موجود جهان، با مديريت اسلامي به گستردگي جوانب مديريت اسلامي، و ارزش هاي جاويدان آن و هدفداري و سمت گيري صحيح آن، و ارزش عامل انساني و مقرّرات عادلانه و متکامل آن آشنا مي شويم.[1] .

و به تصحيح و تنظيم اطّلاعات به دست آمده، مي پردازيم که:

کدام نمونه از مديريت ها مردود و براساس حقّ و واقعيّت بازسازي نشده اند، مانند:

مديريت هاي استبدادي «ماکياوليستي»[2] و کدام نمونه از مديريت ها که به حقوق انساني کارگران توجّه دارد.









  1. امام علي عليه السلام فرمودند: و اعلموا انّکم لن تعرفوا الرشد حتي تعرفوا الذي نزکه خطبه 14/147 (آگاه باشيد هيچگاه راه حق را نخواهيد شناخت مگر آنکه مخالفان و ترک کنندگان آن را بشناسيد).
  2. Machiavelism.