اصل اعتدال گرايي در خانواده (رعايت اصل صداقت)











اصل اعتدال گرايي در خانواده (رعايت اصل صداقت)



يکي ديگر از ويژگي هاي «مديريت خانواده» اصل «اعتدال گرايي» است،

همواره ستايش بيجا و تندروي ها و کاستي ها در ستودن ديگران نکوهيده و مشکل آفرين است.

زن و مرد بايد با صداقت و يکدلي زندگي کنند، تا لباس زيباي يکديگر باشند، و روح و روان يکديگر را به آرامش برسانند.

به يکديگر راست بگويند، ستايش ها و نقدها عادلانه باشد. از سوءظن و بدگماني پرهيز کنند.

يکديگر را بيش از آنچه که هستند، ندانند و از آرزوها و توقّعات افراطي بپرهيزند که امام علي عليه السلام فرمود:

وَلَا تَعْدُ بِکَرَامَتِهَا نَفْسَهَا، وَلَا تُطْمِعْهَا فِي أَنْ تَشْفَعَ لِغَيْرِهَا. وَإِيَّاکَ وَالتَّغَايُرَ فِي غَيْرِ مَوْضِعِ غَيْرَةٍ، فَإِنَّ ذلِکَ يَدْعُو الصَّحِيحَةَ إِلَي السَّقَمِ، وَالْبَرِيئَةَ إِلَي الرَّيْبِ. وَاجْعَلْ لِکُلِّ إِنْسَانٍ مِنْ خَدَمِکَ عَمَلاً تَأْخُذُهُ بِهِ، فَإِنَّهُ أَحْرَي أَلَّا يَتَوَاکَلُوا فِي خِدْمَتِکَ. وَأَکْرِمْ عَشِرَتَکَ، فَإِنَّهُمْ جَنَاحُکَ الَّذِي بِهِ تَطِيرُ، وَأَصْلُکَ الَّذِي إِلَيْهِ تَصِيرُ، وَيَدُکَ الَّتِي بِهَا تَصُولُ. اسْتَوْدِعِ اللَّهَ دِينَکَ وَدُنْيَاکَ، وَاسْأَلْهُ خَيْرَ الْقَضَاءِ لَکَ فِي الْعَاجِلَةِ وَالْآجِلَةِ، وَالدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ، وَالسَّلَامُ.

«مبادا در گرامي داشتن زن زياده روي کني که او را به طمع ورزي کشانده براي ديگران شفاعت نمايد بپرهيز از غيرت نشان دادن بيجا که درستکار را به بيمار دلي، و پاکدامن را به بدگماني رساند کار هر کدام از خدمتکارانت را معيّن کن که او را در برابر آن کار مسئول بداني، که تقسيم درست کار سبب مي شود کارها را به يکديگر وا نگذارند، و در خدمت سُستي نکنند خويشاوندانت را گرامي دار، زيرا آنها پر و بال تو مي باشند، که با آن پرواز مي کني، و ريشه تواند که به آنها باز مي گردي، و دست نيرومند تواند که با آن حمله مي کني. دين و دنياي تو را به خدا مي سپارم، و بهترين خواسته الهي را در آينده و هم اکنون، در دنيا و آخرت، براي تو مي خواهم، با درود.»

اگر مديريت خانواده با ويژگي هاي يادشده تشکيل و تداوم يابد، مي تواند فرزنداني سالم تربيت کند که اين فرزندان در فرداي جامعه اسلامي انواع مديريت هاي کشور را با سلامت و اصالت اداره کنند.