مقدمه












مقدمه



سلام به شما پرسشگران عزيز، سلام به پاکي روح و فطرت خداجويتان، سلام به عشق و ايمان وافرتان که با پرسش خويش بر آنيد که هر چه بيشتر از درياي خروشان و مواج و زلال معارف اسلامي جان تشنه خويش را سيراب نموده و در ساحل ايمان و عمل، جهت رسيدن به کمال و معرفت به نظاره نشسته ايد.

بمناسبت سال مبارک امام عليـ عليه السلام ـ نمونه اي از روايات وارده در فضائل امام عليـ عليه السلام ـ را از منابع اهل سنت طبق سؤال پرسشگران محترم تهيه نموده و خدمتتان تقديم داريم. اميد است پيروان خوبي براي آن حضرت باشيم.

[صفحه 2]

در خصوص شخصيت و فضائل و ولايت مولايمان اميرالمؤمنين حضرت عليـ عليه السلام ـ از کتب اهل تسنن، چند روايت لازم دارم، لطفاً با سند کامل نوشته و براي من ارسال نماييد. انشاء الله روي يکي از شبکه هاي مسلمانان در آلمان مطالب را ترجمه نموده و بفرستم، انشاء الله خداوند ياور شما خدمتگذاران اسلام و تشيّع باشد و نگاههاي مولا بدرقه راهتان.

با تقديم سلام به شما پرسش گر محترم و آرزوي توفيق روز افزون، از اين که علاقمند به نشر فضائل اميرالمؤمنين حضرت علي بن ابيطالب (صلوات الله و سلامه عليه) هستيد خرسنديم و اميدواريم خداوند ما و شما را در اين امر مبارک ثابت قدم نموده و در روز قيامت از شفاعت آن حضرت که قسيم بهشت است بهره مند سازد و از زمره (وُجُوهٌ يَوْمَئِذ مُفْسِرَةٌ ضاحِکَةٌ مُسْتَبْشِرَةٌ)[1] قرار دهد.

خواهر محترمه! هر چند ده ها و بلکه صدها کتاب بوسيله شيعه و سني و غير اينها در باب فضائل امام عليـ عليه السلام ـ نوشته شده است، اما هر قدر از فضائل آن حضرت نوشته و گفته شود باز کم است. شاهد اين مطلب روايتي است که از پيامبر اکرم حضرت محمد مصطفيـ صلي الله عليه وآله وسلم ـوارد شده است. ابن عباس مي گويد رسول خداـ صلي الله عليه وآله وسلم ـفرمود:

(لَوْ اَنَّ الرِّياضَ اَقلامٌ وَ البَحْرَ مِدادٌ وَ الجِنَّ حُسّابٌ وَ الانْسَ کُتّابٌ، مَا اَحْصوُا فَضائِلَ عَليّ بنِ اَبيطالب- عليه السلام ـ )[2] «اگر تمامي باغها، قلم و درياها مرکب، و همه اجنه حسابگر و تمام انسانها نويسنده باشند، قادر به شمارش فضائل علي بن ابيطالب- عليه السلام ـ نخواهند بود.

ولي با اين حال در روايت ديگر مي فرمايند: (إنّ اللّهَ تَعالي جَعَلَ لاَِخي عَليٍّ فضائِلَ لا تُحْصي کِثْرَةً فَمَنْ ذَکَرَ فَضِيلةً مِنْ فَضَائِلِهِ مُقِرّاً بِهَا، غَفَرَ اللّهُ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ وَ مَا تَأَخَّرَ، وَ مَنْ کَتَبَ فَضِيلَةً مِنْ فَضائِلِه، لَمْ تَزَلِ اَلْمَلائِکَةُ تَسْتَغْفِر لَهُ مَا بَقِيَ لِتِلْکَ الْکِتابَةِ رَسْمٌ، وَ مَنْ اِسْتَمَعَ فَضيِلَةً مِنْ فَضائِلِهِ، غَفَرَ اللّهُ لَهُ الذُّنُوبَ الَّتِي اِکْتَسَبَها بِالاِْسْتِماعِ، وَ مَنْ نَظَرَ اِلي کِتَاب مِنْ فَضائِلِهِ کَفَّرَ اللّهُ لَهُ الذَّنوُبَ الَّتي اِکْتَسَبَهَا بِالنَّظَرِ)[3] .

خداوند براي برادرم عليـ عليه السلام ـ فضائل بي شماري قرار داده است که اگر کسي از روي اعتقاد، يکي از آن فضائل را بيان نمايد، خداوند گناهان گذشته و آينده او را مي بخشد، اگر کسي يکي از فضائل آن حضرت را بنويسد، تا

[صفحه 3]

هنگامي که آن نوشته باقي است، ملائکه براي او استغفار مي کنند، و اگر کسي يکي از فضائل آن حضرت را بشنود، خداوند همه گناهاني را که از راه گوش انجام داده است مي بخشد، و اگر کسي به نوشته اي درباره فضائل عليـ عليه السلام ـ نگاه کند، خداوند از تمام گناهاني که از راه چشم کسب کرده است در مي گذرد.

حال با اين مقدمه کوتاه، نمونه هايي از روايات وارده در منابع اهل سنت را نقل مي کنيم و اميدواريم موجب بخشش گناهان و روشنائي دل هايمان گردد (انشاء اللّه)

روايات را در دو بخش نقل مي کنيم:


صفحه 2، 3.








  1. در آن روز صورت هايي درخشان و سفيد و خندان هستند و با ديدن نعمتهاي الهي بشارت ها دارند. عبس: 38 و 39.
  2. المناقب، ابوالمويّد بن احمد بن محمد مکي خوارزمي (چاپ ايران، سال 1313) ص 18.

    ـ کفاية الطالب، گنجي شافعي، ص 123، با مختصر تفاوت «لوان الغياض اقلام» اگر انبوه درختان قلم باشد.

  3. خوارزمي المناقب، ص 19، 252.

    ـ کفاية الطالب، ص 124، با اندک تفاوتي نقل شده است.