مقدمه











مقدمه



بسم الله الرحمن الرحيم

اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمينَ وَ الصَّلوةُ وَ السَّلامُ عَلي سَيِّدِنا وَ نَبِيِّنا مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرينَ وَ لا سِيَما أَصْلِ الْوُجُودِ وَ عَيْنِ الشَّاهِدِ وَ الْمَشْهُودِ، عَلِيِّ بْنِ اَبي طالِبٍ عَلَيْهِمَا السَّلامُ وَ لَعْنَةُ اللَّهِ عَلي اَعْدائِهِمْ اَجْمَعينَ اِلي يَوْمِ الدّينِ

حضرت اميرالمؤمنين عليه السّلام شخصيتي هستند که نظير و مانند نداشته و ندارند و از تعريف و توصيفشان تمام عقول عاجز است و ما هم نمي توانيم ذرّه اي از فضائل حضرت را بفهميم و بيان کنيم، امّا به حسب وظيفه و به عنوان احياء امر اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السّلام که فرموده اند: رَحِمَ اللَّهُ مَنْ اَحْيا اَمْرَنا[1] بر هر فردي از افراد جامعه ي اسلامي واجب و لازم است که در راستاي ولايت و محبّت آن حضرت و مخصوصاً در روز ولايت «عيد غديرخم» به اندازه ي توان خود قدمي برداشته از انوار مقدّس اين خورشيد نورافشان بهره وري نمايد:

اظهار سرور قلبي و زباني، تبريک و تهنيت گفتن به شيعيان، برگزار کردن جشن هاي عمومي، پوشيدن لباس نو، هديه دادن به يکديگر، ديدار مؤمنين، توسعه بر خانواده و برادران، عقد اخوّت و برادري، شکر و حمد الهي، زيارت حضرت اميرالمؤمنين عليه السّلام، روزه گرفتن، نماز و عبادت، دعا و احيا، صلوات بر محمّد و آل محمّد، لعنت و بيزاري جستن از دشمنان ايشان، تجديد عهد و پيمان و بيعت با آن حضرت از جمله مراسمي است که به دستور ائمه ي اطهار عليهم السّلام در اين روز وارد شده است، اميدواريم که کليه ي برادران و خواهران ديني خود را در اين امر شرکت داده و هر يک به نحوي ولايت و محبّت خود را به آستان مقدّس آن حضرت ابراز نمايند و موجبات خشنودي فرزند گراميشان قطب دايره ي عالم امکان و محور هستي حضرت بقية اللّه الأعظم حجّة بن الحسن المهدي عجّل اللّه تعالي فرجه الشريف را ايجاد نمايند.

[صفحه 4]

امّا چون خلقت و آفرينش ما به خاطر عبادت و بندگي خداست[2] و عبادت بدون شناخت او صورت نمي گيرد و نيز شناخت خدا بدون معرفت حجّت الهي ممکن نيست پس مهمترين عملي که در روز عيد غدير و نيز ديگر ايّام سال بر همه ي ما لازم است آشنايي با آن بزرگوار و شناخت آن حضرت است.

آيا مولاي خود را مي شناسيم؟ آيا واقعاً مي توانيم خود را يک شيعه بناميم؟ آيا به مرگ جاهليّت نخواهيم مُرد؟ از اميرالمؤمنين عليه السّلام چه مي دانيم؟ آيا مي دانيم وظيفه ي ما چيست؟ براي چه آفريده شده ايم؟ آيا هدف از آفرينش انسان کسب معرفت و کمال نيست؟ آيا زندگاني ما هيچ شباهتي به زندگاني اميرالمؤمنين عليه السّلام دارد؟ و هزاران پرسش ديگر که بايد به پاسخ همه ي آنها دست يابيم. در اين جزوه ي مختصر، سعي بر اين داريم که به نتيجه رسيده، با استفاده از آيات شريفه ي قرآن و روايات و احاديث اهل بيت عليهم السّلام به پاسخ پرسشهاي خود آگاه شويم، و من اللّه التوفيق.

سيّد حسن رضا جزايري

شعبان المعظّم 1421 ه.ق

[صفحه 5]


صفحه 4، 5.








  1. امام صادق عليه السّلام به فضيل فرمودند: اي فضيل آيا گرد هم جمع مي شويد، احاديث ما را براي يکديگر ذکر مي کنيد؟عرض کرد:بلي فدايت گردم. فرمودند: همانا اين مجالس را من دوست مي دارم، اي فضيل امر ما را زنده کنيد، خداوند رحمت کند کسي را که امر ما اهل بيت عليهم السّلام را زنده کند. بحارالأنوار: ج 44، ص 282.
  2. خداوند متعال مي فرمايد: «وَ ما خَلَقْتُ الجِنَّ وَ الإنْسَ إلاَّ لِيَعْبُدُونَ» سوره ي ذاريات، آيه ي 56.