پيامبر اكرم نمونه هاي بهشتيان و جهنميان را نشان مي دهد











پيامبر اکرم نمونه هاي بهشتيان و جهنميان را نشان مي دهد



بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ

عمروبن الحمق خزاعي از اصحاب پيامبر اکرم صلي اللّه عليه و آله وسلم و ياران باوفاي اميرالمؤمنين عليه السّلام مي باشد، بعد از صلح حديبيه نزد پيامبر آمد و مسلمان شد، گويند روزي ظرف آبي به پيامبر اکرم صلي اللّه عليه و آله وسلم داد حضرت در حق او دعا کرده گفت: «اللهم متعه بشبابه؛ خدايا او را از جواني بهره مند کن»، گويند در هشتاد سالگي يک موي سفيد در محاسن او نبود.

همراه با علي عليه السّلام بود و در جنگهاي جمل و صفين و نهروان جزء ياران حضرت بود، در قيام حجر بر عليه معاويه شرکت داشت. گويند او نزد اميرالمؤمنين همان منزلتي را داشت که سلمان نزد پيامبر اکرم صلي اللّه عليه و آله وسلم داشت.[1] .

روزي پيامبر اکرم صلي اللّه عليه و آله وسلم به او فرمود: اي عمرو آيا مي خواهي يک نمونه از مردان بهشتي که طعام مي خورد و مي آشامد و در بازار راه مي رود و نمونه اي از مردان جهنمي را نيز که همينگونه است به تو نشان دهم؟ عمرو گويد: پدر و مادرم فدايت باد، آري، بمن نشان بده. در همين هنگام اميرالمؤمنين علي بن ابي طالب آمد، سلام کرد و نشست، حضرت رسول صلي اللّه عليه و آله وسلم فرمود: اي عمرو اين مرد و گروه او نشان بهشت هستند.

به دنبال ايشان، معاويه آمد و سلام کرد و نشست، حضرت فرمود: اي عمرو اين مرد و قوم او نشان جهنم هستند.[2] .









  1. نفس المهموم، ص 89.
  2. الاختصاص، ص 11.