پيشگوئيهاي حضرت در مورد شهادت عمروبن الحمق خزاعي











پيشگوئيهاي حضرت در مورد شهادت عمروبن الحمق خزاعي



بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ

عمروبن الحمق الخزاعي يکي از ياران باوفاي اميرالمؤمنين عليه السلام است، روزي حضرت به او فرمود: اي عمرو کجا اقامت کرده اي گفت: در ميان قوم خودم ساکن هستم حضرت فرمود: در ميان ايشان اقامت مکن، عمروگفت: نزد بني کنانة که همسايه ما هستند بروم؟ فرمود: نه آنجا هم نرو، عرض کرد: قبيله ثقيف چه؟ فرمود: با معرّه و مجرّة چه خواهي کرد؟ عمرو گفت: اين دو چيست؟ فرمود: دو شعله آتش که از پشت کوفه خارج شده يکي از آنها بر تميم وبکربن وائل افتد و کمتر کسي است که از آن نجات يابد و ديگري از جهت ديگر شهر کوفه داخل شده، خانه يا يکي دو اتاق را مي سوزاند (ضررش اندک است).

عمرو گفت: پس به کجا اقامت کنم؟ فرمود: در قبيله بني عمروبن عامر ازدي. راوي گويد: عده اي که اين سخنان را شنيدند مي گفتند: او کاهني است که سخن کاهنان را بيان مي کند (کاهن کسي بوده است که از راه شياطين و اجنّه و يا ستارگان پيشگوئي مي کرده است).

حضرت فرمود: اي عمرو تو بعد از من کشته مي شوي و سر تو را از شهري به شهر ديگر مي گردانند و اين اولين سر است در اسلام که از شهري به شهر ديگر مي گردانند، واي بر قاتل تو، تو آگاه باش که نزد هيچ قومي نروي مگر اينکه تو را تسليم (دشمن) کنند فقط مردان قبيله بني عمرو ازدي هستند که هرگز تو را تسليم نکرده و رها نمي کنند.

راوي گويد: بخدا قسم روزگار گذشت و عمرو بن الحمق از ترس آن پادشاه ستمگر يعني معاوية بن ابي سفيان آواره شد و در ميان قبايل متردد بود، در اواخر به نزد قوم خود بني خزاعه آمد و آنجا اقامت کرد (با اينکه حضرت او را از اين کار بر حذر داشته بود) و آنها نيز او را تسليم دشمن کردند، عمرو کشته شد، سر او را جدا کردند و از عراق به سوي معاويه در شام منتقل نمودند و اين اولين سري بود در اسلام که از شهري به شهر منتقل مي گشت.[1] .









  1. شرح ابن الحديد، ج 2 ص289 و بحار، ج 41 ص 342.