جندب كشنده جادوگر











جندب کشنده جادوگر



جندب بن کعب به نقل کثيري از مورخان همان کسي است که در زمان خليفه سوم (عثمان بن عفان) جادوگر وليد بن عقبه حاکم کوفه را به قتل رساند و به «قاتل جادوگر» معروف گرديد.[1] .

بعد از اين حادثه، وليد او را زنداني کرد. وي هنگامي که در زندان کوفه بود، شخصي نصراني رئيس زندان بود. وقتي ديد جندب روزها روزه مي گيرد و شب ها به نماز مي ايستد، درباره او به تحقيق پرداخت تا اين که دانست جندب انسان وارسته و مسلمان واقعي است از اين رو، مرد نصراني اسلام آورد و مي گفت: «ربّي ربُّ جندب و ديني علي دين جُندب؛ پروردگار من پروردگار جندب است و دين من بر دين جندب است».[2] .

هم چنين وي به همراه بزرگاني از کوفه به علت انتقاد و عيب جويي از خليفه سوم در سال 33 هجري به دستور عثمان از کوفه به شام تبعيد شدند.[3] .

جندب از جمله ياران باوفاي اميرمؤمنان عليه السلام است که تا آخرين نفس از ولايت آن حضرت دفاع کرد و در جنگ صفين فرمانده پياده نظام حضرت بود و سرانجام در همين جنگ در رکاب مولايش حضرت علي عليه السلام به شهادت رسيد.[4] .







  1. در کيفيت جادوگري او بدين صورت هم نقل شده که سر خود يا سر ديگري را با شمشير مي بريد ولي به او ضرري نمي رسيد. سير اعلام النبلاء، ج 4، ص 325؛ الاصابه، ج 1، ص 511؛ اسد الغابه، ج 1، ص 205.
  2. الاغاني، ج 5، ص 156؛ ر. ک: اسد الغابه، ج 1، ص 305.
  3. تاريخ طبري، ج 4، ص 326.
  4. ر. ک: سير اعلام النبلاء، ج 4، ص 326؛ الاصابه، ج 1، ص 511.