اسماء و اطلاع رساني از توطئه











اسماء و اطلاع رساني از توطئه



پس از رحلت پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله، اسماء همسر ابوبکر توطئه خطرناک سقيفه و تلاش آنان براي آتش زدن خانه حضرت فاطمه مطلع شد، لذا فوراً از کنيز خود خواست به خانه فاطمه عليها السلام دختر رسول خدا صلي الله عليه و آله برود و پس از اداي سلام اين آيه را بخواند: «إنّ المَلاءَ يأتَمِروُن بِک لِيقتلوک، فاخرُج إنّي لک مِن النَّاصِحين»[1] همانا جمعيتي مي خواهند تو را بکشند، از شهر خارج شو و من از خيرخواهان توام.»

کنيز آمد در خانه را کوبيد و بعد از سلام، آيه را تلاوت کرد. موقعي که خواست برگردد، دوباره آيه را قرائت کرد. حضرت علي عليه السلام چون از توطئه آگاه شد، شمشيرش را برداشت و براي نماز صبح به مسجد آمد و با ابوبکر نماز را به جماعت خواند، خالد هم کنار امام عليه السلام ايستاد و تصميم داشت موقعي که ابوبکر سلام نماز را مي دهد، کار امام را تمام کند؛ اما ابوبکر قبل از آن که سلام بدهد از اين پيشنهاد پشيمان شد و با خود گفت: ممکن است خالد نتواند کار را تمام کند و سبب فتنه گردد، از اين رو موقع تشهد گفت: «لا تفعلنّ خالد ما أمرت به؛ اي خالد آن چه به تو دستور دادم هرگز انجام نده»، و بعد سلام نماز را داد.

به نقل ديگر، ابوبکر قبل از سلام نماز گفت: «يا خالد، لا تفعل ما أمرتک، فان فعلت قتلتک؛ اي خالد، آن چه را دستور دادم، انجام نده، اگر انجام دهي تو را خواهم کشت.» اين را گفت و سلام نماز را داد.

وقتي نماز تمام شد، حضرت گريبان خالد را گرفت و شمشير او را از دستش کشيد و به سرعت او را به زمين انداخت و روي سينه اش نشست و خواست او را بکشد، تمام اهل مسجد جمع شدند تا خالد را از دست حضرت عليه السلام نجات دهند، نتوانستند. عباس گفت: او را به صاحب اين قبر يعني رسول اللَّه صلي الله عليه و آله قسم بدهيد که دست بردارد. آنان حضرت را به مرقد مطهر رسول خدا قسم دادند؛ حضرت، خالد را رها کرد و برخاست و به منزل رفت.[2] .







  1. قصص 28، آيه 20.
  2. بحارالانوار، ج 28، ص 309 و 306.