احداث باغ











احداث باغ



امام علي (عليه السلام) با دسترنج خود دو باغ احداث کرد که نام آن دو باغ يکي ابونيزر ديگري باغ بغيبغه (بغبغه) بود و شخصي بنام ابونيزر سرپرستي آن دو باغ را به عهده داشت ابونيزر مي گويد: در باغ بودم روزي امام علي (عليه السلام) وارد باغش شد و به من فرمود: آيا غذا در باغ هست؟ عرض کردم: با کدوئي که از اين باغ بدست آمده و روغني که موجود بوده غذايي آماده ساخته ام. فرمود: آن غذا را بياور بخوريم. غذا را حاضر کردم و پس از ميل غذا و شستن دستها کلنگ را به دست گرفت و به سوي چاه قنات آن باغ روانه شد و به لاي روبي و پاک کردن آن قناعت پرداخت و در حالي که عرق از پيشانيش مي ريخت از چاه بيرون آمد و بار ديگر به داخل چاه رفت و همچنان به لاي روبي پرداخت و به هنگام کلنگ زدن به زمين صداي همهمه آن حضرت به بيرون چاه مي رسيد، آن قنات را به گونه اي پاکسازي نمود که به اندازه گردن شتر آب آن زياد شد سپس با شتاب از چاه بيرون آمد و فرمود: خدا را گواه مي گيرم که اين چشمه و باغ را وقف کردم آنگاه از من قلم و کاغذ طلبيد حاضر نمودم. آن حضرت نوشت: بسم الله الرحمن الرحيم، اين را وقف کرده بنده خدا علي، تا اليقي الله وجهه حرالنار يوم القيامة؛ تا خداوند به وسيله اين دو چشمه وقف شده چهره علي (عليه السلام) را در قيامت از حرارت آتش دوزخ حفظ کند.

[صفحه 697]

پس از علي (عليه السلام) امام حسن (عليه السلام) و بعد از امام حسين (عليه السلام) و... طبق وقف نامه عمل کردند و از درآمد محصول آن دو باغ بذل و بخشش مي کردند و به فقراء و درماندگان راه مي دادند در يکي از سالها امام حسين (عليه السلام) مقروض شد معاويه از فرصت استفاده کرد و پيشنهاد کرد آن دو باغ را به دويست هزار دينار خريدار هستم امام حسين (عليه السلام) فرمود: اين دو مزرعه فروشي نيست. پدرم آن را بر عموم فقراء وقف نمود تا چهره اش از آتش دوزخ محفوظ بماند بنابراين من آنها را به هيچ قيمتي نمي فروشم.[1] .

اميرمؤ منان اين دو باغ معروف به چشمه ابي نيزر بغبغه را وقف کرد از در آمد محصولات آنها در تاءمين معاش زندگي فقراء مردم مدينه و درماندگان صرف گردد.



صفحه 697.





  1. مستدرک الوسائل، ج 2 ص 514.