اهميت نماز جماعت و حرمت مسجد











اهميت نماز جماعت و حرمت مسجد



امام صادق (عليه السلام) فرمود: به علي (عليه السلام) خبر رسيد که گروهي از مردم براي نماز در مسجد حاضر نمي شوند.اميرالمؤ منين علي (عليه السلام) براي مردم سخنراني کرده و در ضمن آن فرمود: گروهي که براي نماز خواندن با ما در مساجد حاضر نمي شوند. آنان حق ندارند با ما غذا بخورند و بياشامند و مشورت کنند و با ما ازدواج نمايند و حق ندارند از بيت المال مسلمين استفاده کنند مگر اينکه در نماز جماعت ما حاضر شوند.

نزديک است اگر آنها از کار خود خود دست برندارند فرمان دهم تا خانه هاي آنان را به آتش بسوزانند.

آنگاه امام صادق (عليه السلام) فرمود: مسلمانان از خوردن و آشاميدن و ازدواج با آنها خودداري کردند تا اينکه آنان در نماز جماعت مسلمين حاضر شدند.[1] .

لذا مساءله نماز جماعت از چنين جايگاهي برخوردار است که امام علي (عليه السلام) با شدت با اين عده که اهل نماز جماعت نيستند برخورد مي نمايد. در زمان رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم نيز برخي از مردم نسبت به رفتن به مسجد و شرکت در نماز کوتاهي مي کردند. رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: زود است دستور دهيم خانه هاي کساني که نماز در مسجد را ترک مي کنند بر سرشان بسوزانند[2] و در روايت است که علي (عليه السلام) مردي را در مسجد ديد که مشغول دستان سرايي بود او را با تازيانه زدند و از مسجد بيرون کردند.[3] .

[صفحه 374]



صفحه 374.





  1. وسايل الشيعه، ج 3 ص 479.
  2. وسايل الشيعه، ج 3، ص 478؛ صحيح بخاري، ج 1 ص 324.
  3. وسايل الشيعه، ج 3 ص 515.