تو در رديف كافراني











تو در رديف کافراني



پس از غصب فدک مأموران خليفه بازور سرنيزه کارگران حضرت فاطمه عليهاالسلام را از باغ فدک بيرون کردند و خود امور آنجا را به دست گرفتند. حضرت فاطمه عليهاالسلام با گروهي از زنان بني هاشم به قصد بازگيري حق خود در مسجد پيش خليفه حاضر شد. ابتدا حضرت براي محاکمه او خطبه مفصلي را ايراد کرد، آنگاه به ابوبکر فرمود: چرا مرا از حق مسلم خويش بازداشتي؟ ابوبکر پاسخ داد: از پدرت شنيدم که فرمود: پيامبران از خود چيزي به ارث نمي گذارند. حضرت فاطمه عليهاالسلام فرمود: فدک را پدرم در حال حيات خود به من بخشيده بود (يعني ارث نبود بلکه بخششي بوده در زمان حيات پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم و من در زمان او مالک فدک بودم.

خليفه از حضرت فاطمه عليهاالسلام شاهد طلبيد!!!

حضرت در جواب فرمود: آيا از من که از محصول آن برداشت مي کردم و فدک در اختيارم بوده شاهد مي خواهي، يا از آنان که فقط ادعايي بيش ندارند؟

ابوبکر راضي نشد که فدک را پس دهد؛ لذا حضرت فاطمه عليهاالسلام امام علي (عليه السلام) و

[صفحه 284]

حسنين عليهم السلام و ام ايمن و غلامي از غلامان پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم به نام رياح و اسماء بنت عميس را بعنوان شاهد معرفي کردند.

همه گواهان معرفي شده، مالکيت حضرت فاطمه عليهاالسلام را در مورد فدک در زمان رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم تأييد کردند، در آن ميان باز علي (عليه السلام) پس از اقامه شهادت شهود، خليفه را به اشتباه خود متوجه ساخت، زيرا از کسي خليفه طلب شاهد کرده که خود مالک قطعي آن با علي (عليه السلام) بوده است.

خليفه از علي (عليه السلام) گواه خواست.

حضرت فرمود: مدت هاست که فدک در اختيار ماست و اضافه کرد: آيه انما يريد الله ليذهب عنکم الرجس اهل البيت و يطهرکم تطهيرا در حق چه کساني نازل شده است؟ در حق ما، يا در حق غير از ما؟

ابوبکر گفت: اين آيه در حق شما نازل شده!!!

امام فرمود: با اين حساب اگر شهودي بالفرض شهادت به گناه دختر پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم دهد، چه حکمي خواهي داد؟

ابوبکر گفت: مانند ساير زنان مسلمان عمل کرده و به او حد جاري مي کنم!!!

حضرت فرمود: در اين صورت تو در رديف کافران قرار مي گيري، زيرا شهادت خدا را به طهارت و پاکي فاطمه عليهاالسلام رد کردي و شهادت مردم را بر عليه او قبول مي کني.

اکنون نيز در مورد فدک چنين مي کني!!!



صفحه 284.