هدايت گري مهربان











هدايت گري مهربان



شخصي بواسطه جرمي که مرتکب شده بود طبق فرمان رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم مهدور الدم شد و حکم قتل او را صادر کرده بودند آن فرد به حضرت اميرالمؤمنين علي (عليه السلام) متوسل شد و عرض کرد: يا علي! چه کنم تا رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم مرا مورد عفو خود قرار دهد؟ علي (عليه السلام) فرمود: بخدمت آن حضرت مي روي و اين آيه را تلاوت کن.

تالله لقد آثرک الله علينا و ان کنا لخاطئين[1] آن مرد به حضور رسول اکرم صلي الله عليه و آله و سلم رسيد و فورا اين آيه را قرائت کرد عادت آن حضرت چنين بود که اگر کسي يک آيه از قرآن مجيد

[صفحه 243]

را در نزد حضرتش مي خواند، حضرت آيه بعد را بدنبال آن مي خواندند لذا رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم ادامه آن را تلاوت کردند لاتثريب عليکم اليوم يغفر الله لکم و هو ارحم الراحمين با توجه به معني اين آيه به منزله حکم عفو درباره آن شخص قرار گرفت.



صفحه 243.





  1. سوره يوسف آيات 91 و 92 آيه اول همان جمله اي است که چون برادران گناهکار يوسف به يوسف رسيدند و برادر خود را شناختند از روي خجلت و شرمندگي با اين جمله تقاضاي عفو کردند يعني: (سوگند بخدا که حقا خداوند ترا بر ما برگزيد و اختيار و انتخاب کرد و بدرستيکه ما از گناهکار هستم) و آيه دوم همان پاسخي است که يوسف به آنها ميدهد و با آن پاسخ حکم عفو آنان را صادر کرد يعني: (هيچ ملامت و سرزنش بر شما امروز نيست خداوند شما را مورد مغفرت خود قرار مي دهد و او ارحم الراحمين است).