مسح بر كفش











مسح بر کفش



امام باقر عليه السلام فرمود: روزي عمر اصحاب رسول خدا صلي الله عليه و آله را در حالي که اميرالمومنين عليه السلام نيز در ميان آنان بود گرد آورده از آنان درباره حکم مسح بر کفش ها پرسش نمود.

مغيره بن شعبه گفت: من رسول خدا صلي الله عليه و آله را ديده ام بر کفشها مسح کرده است.[1] .

اميرالمومنين عليه السلام فرمود: آيا پيش از نزول سوره مائده يا پس از آن؟

مغيره: نمي دانم.

علي عليه السلام قرآن حکم مسح را بيان نموده که لازم است بر روي پا باشد، و سوره مائده که متضمن اين حکم است حدود دو يا سه ماه قبل از رحلت رسول خدا صلي الله عليه و آله نازل شده است.[2] .









  1. مغيره در اين ادعايش بر رسول خدا صلي الله عليه و آله افترا بسته، چرا که مغيره مردي منافق بوده و نفاق او را خليفه سومشان عثمان و نيز عبدالرحمن بن عوف يکي از شش نفر شوراي آنان و از عشره مبشره تصديق نموده، و علت اين که اميرالمومنين عليه السلام به جاي تکذيب او به او فرمود: که آن مخالف آيات قرآن است؛ زيرا تکذيب او شاهد خارجي نداشت و اثبات آن مشکل بود.

    گذشته از اين که صدوق (ره) فرموده: کفش داشتن رسول خدا صلي الله عليه و آله سند تاريخي ندارد جز کفشي که نجاشي براي آن وجود مبارک (ص) هديه فرستاده و تازه آن هم رويش شکافته بوده و پيغمبر (ص) در حالي که کفش به پا داشته بر روي پاهايش مسح نموده و کساني که درست متوجه نبوده اند مي گفته اند: پيغمبر بر کفشهايش مسح نموده است. (مولف).

  2. تهذيب، ج 1، ص 361، حديث 21.