فضائل و كرامات حضرت علي در كلام ابابكر












فضائل و کرامات حضرت علي در کلام ابابکر



از منابع مهمي که در شناخت وجود ملکوتي حضرت علي عليه السلام موجود است، کلمات و مرويات خلفاي سه گانه مي باشد.

دانستن اين مطالب از چند جهت مورد توجه و اهميت است:

اولا: مقام رفيع امير المؤمنين علي عليه السلام را از زبان کساني که به عنوان بعضي از صحابه رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم مطرح بودند، و سخنان آن حضرت را شنيدند، مي شناسيم.

ثانيا: به طور قطع، ميزان شناخت پيروان مذاهب مختلف عامه با مطالعه اين مطالب، نسبت به آن حضرت بيشتر و کاملتر خواهد شد. و تحولي نو در آنان پديد خواهد آمد.[1] .

ثالثا: از اين طريق، ماهيت کساني که بعد از پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله و سلم، سفارشها و وصاياي آن حضرت را در مورد خلافت و ولايت علي عليه السلام ناديده گرفته و با ايجاد شوراي انحصاري، اقدام به تعيين خليفه براي مسلمين کردند، کاملا روشن مي شود.









  1. به عنوان نمونه،يکي از نويسندگان اهل سنت به نام فؤاد فاروقي،که در مورد عظمت و مقام رفيع علي عليه السلام کتب متعددي تأليف کرده،در صفحه 260 از کتاب«بيست و پنج سال سکوت علي عليه السلام»در مورد آغاز شناخت وسيعتر خود نسبت به شخصيت برجسته اسلام يعني علي عليه السلام چنين مي نويسد:«به ياد آوردن اين که چه زماني با نام مبارک علي عليه السلام آشنا شده ام برايم ممکن نيست،اما خوب به خاطر مي آورم که چه زماني شيفته اش شدم:زماني که اقدام به جمع آوري سخنان«عمر بن خطاب»درباره اين شخصيت ممتاز عالم اسلام،کردم.جملات سپاسمندانه و ستايشگرانه عمر،سردار بزرگ سده نخستين برقراري اسلام،مرا مجذوب علي عليه السلام کرد...».