توطئه قتل پيامبر











توطئه قتل پيامبر[1]



.

نقشه ي قتل پيامبر صلي اللَّه عليه و آله يکبار در جنگ تبوک و چند بار بوسيله ي سَم و بارها

[صفحه 77]

به صورت ترور تدارک ديده شده بود که همه نقش بر آب شد.

اما در حجة الوداع همان پنج نفر اصحاب صحيفه با نُه نفر ديگر، براي بار آخر نقشه ي دقيقتري براي قتل حضرت در راه بازگشت از مکه به مدينه کشيدند، و يکي از علتهاي اين اقدامشان آن بود که قبل از اعلان خلافت علي بن ابي طالب عليه السلام آن حضرت را بقتل برسانند تا براحتي به مقاصد خود دست يابند، ولي قبل از رسيدن به محلِ توطئه دستور الهي نازل شد و مراسم غدير انجام شد؛ اگر چه آنان از نقشه ها و توطئه هاي خود باز نايستادند.

نقشه چنين بود که در محل از پيش تعيين شده اي در قله ي کوه «هَرْشي» کمين کنند، و با توجه به اينکه اکثر مردم کوه را دور مي زدند و به سربالايي نمي آمدند، همين که شتر پيامبر صلي اللَّه عليه و آله سر بالائي کوه را پيمود و در سرازيري قرار گرفت، سنگهاي بزرگي را به طرف شتر حضرت رها کنند تا به شتر برخورد کند يا بِرَمَد و با حرکات ناموزون حضرت را بر زمين بزند، و آنان با استفاده از تاريکي شب به حضرت حمله کنند و در نتيجه قتل حضرت بطور يقيني انجام گيرد. سپس متواري شوند و خود را داخل مردم پنهان نمايند تا شناخته نشوند.



صفحه 77.





  1. بحارالانوار:ج 28 ص 99 و 100، ج 37 ص 115 و 135. عوالم: ج 3:15 ص 304. اقبال الاعمال: ص 458. درباره ي نقشه ي قتل حضرت در تبوک: بحارالانوار: ج 21 ص 185 تا 252.