انگيزه تأليف اين كتاب











انگيزه تأليف اين کتاب



غدير، مجموعه وقايعي سرنوشت ساز است که«خطبه ي غدير» شاخص ترين و زنده ترين سند آن است. اين خطبه، قانون نامه ي زير بنائي و آبروي ابدي اسلام است که چکيده ي آن جمله ي «مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ فَعَلِيٌّ مَوْلاهُ» و نتيجه ي آن «ولايت اميرالمؤمنين عليه السلام» است.

غدير، در يک جمله ي کوتاه ويا يک سخنرانيِ مفصّل خلاصه نمي شود. در حاشيه ي اين خطابه، مطالب وجريانات بسياري هست که مي توانيم از مجموع آنها به عنوان «واقعه ي غدير» ياد کنيم و تصوير کاملي از آن ترسيم کنيم.

آنچه در حاشيه ي سخنرانيِ غدير اتفاق افتاده، بصيرت لازم براي درک حقايقِ نهفته در اين واقعه ي عظيم و حتّي فهم بعضي عبارات وجملاتِ خطبه ي غدير را فراهم مي نمايد.

اگر وقايع اتفاق افتاده در غدير را بطور جداگانه بدانيم ولي ارتباط آنها با يکديگر براي ما روشن نباشد، واقعيّتهايي بر ما مخفي مي ماند که ارتباط مستقيم با عقيده ي يک مسلمان دارد، و با در نظر گرفتن آنها پرده از علل انحراف اکثريّت مسلمين از ولايت وامامت عليّ بن ابي طالب عليه السلام برداشته مي شود.

جمع آوري وتنظيم اين فقراتِ تاريخ ودرک ارتباط آنهاست که به يک مسلمان مي فهماند چرا پيامبر اکرم صلي اللَّه عليه و آله در آن شرائط خاصّ- براي اتحاد مسلمين در

[صفحه 14]

خطّ ائمّه ي معصومين عليهم السلام- اين خطابه ي مفصّل را در مراسمي با شکوه ايراد فرمودند و جانشينان خود تا روز قيامت را بطور رسمي به جهانيان معرّفي کردند، وبا اين همه چرا مسلمانان متفرق شده اند ويک دل ويک صدا پيرو جانشينان از پيش تعيين شده ي پيامبرشان نيستند؟

جا دارد پيامبر اکرم صلي اللَّه عليه و آله مسلمانان را مورد اين سؤال قرار دهد. وجدان هر مسلماني خود را در مقابل اين خطاب مي بيند، وبر او ضروري مي نمايد که جريان غدير را با همه ي وسعت وعمقِ آن مورد مطالعه قرار دهد.

چنين انگيزه اي موجب تأليف اين کتاب گرديد، وما را بر آن داشت که موضوع «غدير» را با جزئيّاتش جمع آوري و به صورت کتاب حاضر تقديم نماييم.



صفحه 14.