جشن گرفتن عمومي











جشن گرفتن عمومي



- جشن گرفتن به معناي اجتماع عده اي به مناسبتي شادي آور و مسرور کننده است. به عبارت ديگر «جشن» بمعني عيد گرفتنِ دستجمعي و نمونه ي بارز آن است.

- اميرالمؤمنين عليه السلام روز غديري را که با جمعه مقارن شده بود جشن گرفتند و در خطبه اي به همين مناسبت، مطالب مفصلي درباره ي غدير و عيد گرفتن آن فرمودند. پس از نماز، حضرت به اتفاق اصحابشان به منزل امام مجتبي عليه السلام که جشني در آن برپا کرده بود رفتند و پذيرايي مفصلي انجام شد.[1] .

- امام رضا عليه السلام در روز غديري روزه گرفتند و براي افطار عده اي را دعوت نمودند، و براي آنان سخنان مفصلي درباره ي غدير فرمودند، و به منازل آنان هدايايي فرستادند.[2] .

- اميرالمؤمنين عليه السلام درباره ي عيد غدير فرمود: در اين روز کنار يکديگر جمع شويد تا خداوند امور شما را جمع و درست نمايد.[3] .

[صفحه 249]

- سرودن و خواندن اشعار نيز تناسب تامي با جشن عمومي غدير دارد که در واقع نوعي يادبود و يادگار است و با شيريني خاصي که در شعر نهفته است طراوتِ جشن بيشتر مي شود.

شعر گفتنِ حسان بن ثابت به مناسبت مراسم غدير که با اجازه ي شخص پيامبر صلي اللَّه عليه و آله در اولين جشن غدير صورت گرفت مؤيد اين مطلب است.[4] .



صفحه 249.





  1. عوالم: ج 3:15 ص 209.
  2. عوالم: ج 3:15 ص 221.
  3. عوالم: ج 3:15 ص 209.
  4. عوالم: ج 3:15 ص 41. در اين باره به قسمت سوم از بخش دوم اين کتاب مراجعه شود.