نثار فاطمه در جشن غدير











نثار فاطمه در جشن غدير



امام رضا عليه السلام از پدرش امام موسي بن جعفر عليه السلام از جدش امام صادق عليه السلام نقل مي فرمايد که فرمود: روز غدير نزد اهل آسمان مشهورتر از اهل زمين است.

خداوند تعالي در بهشت قصري خلق فرموده که بناي آن خشتي از نقره و خشتي از طلا است. در آن قصر صد هزار اتاق سرخ رنگ و صد هزار خيمه ي سبز رنگ وجود دارد و خاک آن از مشک و عنبر است. در آن قصر چهار نهر جاري است: نهري از شراب و نهري از آب و نهري از شير و نهري از عسل. در کناره هاي اين نهرها درختاني از انواع ميوه ها قرار دارد، و بر آن درختان طيوري هستند که بدنهاي آنها از لؤلؤ و بالهايشان از ياقوت است و به انواع صداها مي خوانند.

روز غدير که فرا مي رسد اهل آسمانها وارد اين قصر مي شوند و تسبيح و تقديس و تهليل مي گويند. آن پرندگان هم به پرواز در مي آيند و خود را به آب مي زنند، و سپس در آن مشک و عنبر مي غلطند. آنگاه که ملائکه جمع شدند بار ديگر به پرواز در مي آيند و آن عطرها را بر آنان مي پاشند.

[صفحه 239]

ملائکه در روز غدير «نثار فاطمه عليهاالسلام»[1] را به يکديگر هديه مي دهند. وقتي آخرين ساعات روز غدير فرا مي رسد ندا مي آيد: «به مراتب و درجات خود برگرديد که به احترام محمد و علي تا سال آينده در چنين روزي، از لغزش و خطر در امان خواهيد بود».[2] .

[صفحه 241]



صفحه 239، 241.





  1. نثار فاطمه عليهاالسلام همان ميوه هاي درخت طوبي است که در شب زفاف حضرت، به امر الهي از آن درخت در آسمانها پخش شد و ملائکه آنها را به عنوان يادگار برداشتند. بحار الانوار: ج 43 ص 109.
  2. بحارالأنوار: ج 37 ص 163. عوالم: ج 3:15 ص 221.