معرفي امامان ضلالت و گمراهي











معرفي امامان ضلالت و گمراهي



از آنجا که شناخت دشمنان ولايت از راه شناختن رؤساي آنان براي يافتن راه هدايت بسيار مؤثر است، پيامبر صلي اللَّه عليه و آله مردم را به آينده اي آرام و بي خطر دلخوش ننموده است، بلکه خطرات و موانعي را که بر سر راه مسلمين قرار خواهد گرفت به آنان گوشزد فرموده تا مبادا با صحنه هاي مزورانه اي مواجه شوند که نتوانند حق را از باطل تشخيص دهند و فريبِ گمراهان را بخورند. حضرت سه پيش بيني اساسي در اين زمينه انجام داده اند:

1. به عموم مردم متذکر شدند که از خود مطمئن نباشيد و از هواي نفس و فريب

[صفحه 217]

شيطان در حذر باشيد، و بدانيد که اگر من از دنيا رفتم يا کشته شدم اين احتمال وجود دارد که نه تنها گمراه شويد بلکه عقبگرد کنيد و به جاهليت برگرديد.

2. به مسلمانان خبر دادند که در مقابل امامان بر حقي که از جانب خدا براي شما معرفي کردم، امامان و رؤسايي خواهند بود که مردم را به جهنم و آتش دعوت مي کنند. پس مواظب برخورد با چنين رؤساي گمراهي باشيد.

همچنين خبر دادند که امامتِ امامان بر حق را گروهي غصب مي کنند و به عنوان رياست طلبي و پادشاهي بر اَريکه ي آن مي نشينند، و سپس غاصبانه و ظالمانه و ناحق بودن آنان را براي مردم روشن کردند.

در نهايت براي آنکه سر رشته اي از اين امامانِ ضلالت در دست مردم باشد با کنايه فرمودند: «آنان اصحاب صحيفه اند»، چرا که بنيان و پايه ي تمام امامتهاي ضلالت و گمراهي «صحيفه ي ملعونه»اي است که در کعبه امضا شد.[1] .

3. درباره ي امامان ضلالت و غاصبان خلافت و امامت دو مطلب اساسي فرمودند و تکليف آنان را تعيين کردند:

الف: آنان را مورد لعنت قرار دادند و اعلام کردند که من و پروردگار از ايشان بيزاريم.

ب: خبر دادند که نه تنها امامان ضلالت، بلکه ياران و تابعان و مؤيدانِ ايشان در پائين ترين درجه ي جهنم خواهند بود.

[صفحه 219]



صفحه 217، 219.





  1. داستان «صحيفه ي ملعونه» در قسمت دوم از بخش سوم ذکر شد.