پايان نامه: دين و دنيا در نهج البلاغه












پايان نامه: دين و دنيا در نهج البلاغه



مقطع کارشناسي ارشد، دانشگاه: امام صادق(ع)، دانشکده الهيات و معارف اسلامي و ارشاد، 202ص، فارسي، کتابنامه: 197-202 و به صورت زيرنويس، استاد راهنما: سيّد حسن مصطفوي؛ استاد مشاور: حميد بهرامي احمدي؛ محمد دشتي، تاريخ دفاع: 1371.

غفوري، حسين

نمايه:حقيقت دنيا؛ انديشه هاي اخلاقي و تربيتي امام علي(ع) (امام علي(ع) )؛ موضوعات اخلاقي نهج البلاغه (نهج البلاغه)؛ دين و دنيا(کلام)

چکيده: بررسي رابطه دين و دنيا و همچنين بيان ويژگي هاي دنيا از ديدگاه علي(ع) است. در اين رساله، نويسنده ابتدا به حقيقت دنيا از ديدگاه امام علي(ع) مي پردازد و فنا و زوال پذيري دنيا، تغيير و تحول در آن، نسبيت در دنيا، مصائب و آلام در دنيا را از منظر آن حضرت نشان مي دهد. وي استفاده از دنيا را براي آباداني دين و آخرت و تلاش و کوشش در دنيا را جهت خدمت به مردم و عدالت از نمونه هاي ارتباط بين دين و دنيا از نظر امام علي(ع) در نهج البلاغه ذکر مي کند. در فصل ديگري از پايان نامه دنياي نکوهيده و جلوه هاي دنياپرستي و غفلت از آخرت بررسي شده و نقش زهد در ايجاد موازنه ميان دين و دنيا و نفي انديشه دنياپرستي در انديشه و سيره علي(ع) مورد ارزيابي قرار گرفته است. در قسمت پاياني رساله، اقدامات عملي امام علي(ع) در برابر مظاهر انديشه دنياپرستي و همچنين اقدامات نظري آن حضرت مورد تحليل واقع مي شود.