پايان نامه: سرنوشت از ديدگاه قرآن و نهج البلاغه












پايان نامه: سرنوشت از ديدگاه قرآن و نهج البلاغه



مقطع کارشناسي ارشد، دانشگاه: مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني - قم، 131ص، فارسي، کتابنامه: 131-124 به صورت زيرنويس، استاد راهنما: اکبر ميرسپاه؛ استاد مشاور: عسگري سليماني اميري، تاريخ دفاع: 1380.

ولي زاده، ابوالقاسم

نمايه:سرنوشت انسان؛ انديشه هاي کلامي و فلسفي امام علي(ع) (امام علي(ع) )؛ موضوعات فلسفي نهج البلاغه(نهج البلاغه)؛ قضا و قدر

چکيده:بررسي رويکرد قرآن و نهج البلاغه در مورد سرنوشت انسان و سازگاري آن با اعتقاد به قضا و قدر الهي و اختيار انسان است. نويسنده سعي دارد با تبيين علمي، فلسفي و کلامي مسئله قضا و قدر علمي خداوند به افعال انسان از ديدگاه قرآن کريم و امام علي(ع)، ثابت کند که قضا و قدر الهي نسبت به افعال اختياري انسان به صورت مطلق تعلق نمي گيرد بلکه متعلَّق قضا و قدر، عمل انسان با تمام ويژگي هاي آن است که از جمله مي توان به اختياري بودن و تأثير اراده و قدرت انسان در وقوع آن اشاره داشت. بنا بر اين مسئله سرنوشت انسان از ديدگاه قرآن و نهج البلاغه سر از جبر در نمي آورد و با قضا و قدر الهي - با بيان فوق - سازگاري دارد و انسان به کمک اختيار خويش و با انجام کارهاي خوب يا بد مي تواند سرنوشت خويش را تعيين کند.