پايان نامه: جهاد در نهج البلاغه












پايان نامه: جهاد در نهج البلاغه



مقطع کارشناسي ارشد، دانشگاه: آزاد اسلامي واحد تهران مرکزي، دانشکده الهيات، فلسفه و معارف اسلامي، 178ص، فارسي، استاد راهنما: عليرضا فيض؛ استاد مشاور: علي مهدي زاده، تاريخ دفاع: 1377.

فرامرزي، ايرج

نمايه:آداب جنگ؛ انديشه هاي نظامي امام علي(ع) (امام علي(ع) )؛ موضوعات اجتماعي سياسي نهج البلاغه (نهج البلاغه)؛ اقسام جهاد(فقه و اصول)

چکيده: پژوهشي پيرامون انديشه ها و تاکتيک هاي نظامي حضرت علي(ع) در نهج البلاغه است. نويسنده ابتدا به تعريف جهاد در اسلام پرداخته و مصاديق آن را از زبان آن حضرت برشمرده است. اهداف و اقسام جهاد موضوع ديگري است که مد نظر نويسنده قرار دارد. وي ذيل هر موضوع کلي، عبارت نهج البلاغه را ذکر مي کند و پس از ترجمه و تجزيه و تحليل آن، به نتيجه گيري مي پردازد. خصوصيات فرمانده جنگي، شهيد و مقام او، اهداف جهاد، اهميت جهاد از ديدگاه امام علي(ع)، فرماندهي در جنگ، شکوه هاي علي(ع) از نافرماني سربازان، مجازات ترک بيعت، حقوق متقابل فرمانده و سرباز در جنگ، و سيماي شهيد در قرآن از موضوعات کلي اين تحقيق اند. نويسنده سرانجام گزارشي از جنگ هاي علي(ع) در زمان پيامبر و خلافت ارائه داده و علت وقوع جنگ هاي ايام خلافت آن حضرت را بررسي کرده است.