پايان نامه: وظايف متقابل مردم و مسئولين از ديدگاه نهج البلاغ












پايان نامه: وظايف متقابل مردم و مسئولين از ديدگاه نهج البلاغه



مقطع کارشناسي ارشد، دانشگاه: آزاد اسلامي واحد تهران مرکزي، دانشکده الهيات، فلسفه و معارف اسلامي، 190ص، فارسي، استاد راهنما: عبدالرضا مظاهري؛ استاد مشاور: مجيد معارف، تاريخ دفاع: 1381.

محمودي، مهران

نمايه:حقوق متقابل مردم و رهبري؛ انديشه هاي اجتماعي سياسي امام علي (ع) (امام علي (ع) )؛ موضوعات اجتماعي سياسي نهج البلاغه (نهج البلاغه)

چکيده: بررسي ويژگي هاي حاکم و حکومت اسلامي از ديدگاه امام علي (ع) با استفاده از شروح و تفاسير کتاب نهج البلاغه است. نويسنده از نهج البلاغه به عنوان اصلي ترين منبع بحث حکومت اسلامي ياد کرده که کتاب هاي بسياري حول آن به رشته تحرير درآمده است. وي پس از اشاره اي کوتاه به زندگي امام علي، ضرورت وجود حاکم از ديدگاه مکاتب فکري مختلف از جمله فلاسفه يوناني را بررسي کرده و آن را با نظريه اسلام مقايسه نموده است. او در ادامه ضمن تقسيم وظايف يک مسئول به وظايف فردي و اجتماعي، اجراي عدالت و تأمين آزادي و امنيت و نيز فقرزدايي را از جمله وظايف اجتماعي حاکم اسلامي شمرده است که بايد جامعه اسلامي به آن دست يابد. ملاک هاي گزينش کارگزاران و وظايف مردم در مقابل مسئولان، دو موضوع مهم ديگري است که به آنها پرداخته شده است.