پايان نامه: حقوق متقابل مردم و حكومت از ديدگاه امام علي












پايان نامه: حقوق متقابل مردم و حکومت از ديدگاه امام علي



مقطع کارشناسي ارشد، دانشگاه: مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني - قم، 253ص، فارسي، کتابنامه: 253-243 به صورت زيرنويس، استاد راهنما: عبدالعلي توجهي؛ استاد مشاور: حسين قشقايي، تاريخ دفاع: 1380.

کريمي والا، محمد رضا

نمايه:حقوق متقابل مردم و رهبري؛ انديشه هاي اجتماعي سياسي امام علي (ع) (امام علي (ع) )؛ موضوعات اجتماعي سياسي نهج البلاغه (نهج البلاغه)

چکيده: پژوهشي در اصول و نظام سياسي حکومت امام علي (ع) و بررسي رابطه ميان مردم و حاکم اسلامي در سيره سياسي و حکومتي آن حضرت است. نويسنده ابتدا به وظايف مردم در قبال حکومت اعم از مسئوليت پذيري و کمک در جهت استقرار حق و عدل و ارزش هاي انساني و اسلامي پرداخته و مسئوليت خطير حکومت را در اجراي عدالت اجتماعي و عزت بخشي نظام اسلامي تبيين کرده است. وي سعي دارد با توجه به سيره و انديشه کشورداري علي (ع) در نهج البلاغه، ويژگي هاي مديران و کارگزاران حکومت اسلامي بويژه رهبر جامعه اسلامي و نيز وظايف محوري حکومت را در برابر امت اسلامي روشن سازد. نويسنده، سامان بخشيدن به امور مختلف سياسي و اجتماعي و اقتصادي و فرهنگي و اخلاقي را جزو وظايف اصلي حکومت در قبال مردم ارزيابي مي نمايد. وي همچنين اهميت اطاعت مردم و همراهي آنان با رهبر و حکومت را در جهت پيشبرد وظايف حکومت خاطر نشان مي کند.