پايان نامه: ملاكهاي انتخاب و انتصاب نيروي انساني در مديريت ا












پايان نامه: ملاکهاي انتخاب و انتصاب نيروي انساني در مديريت اسلامي با تأکيد بر نهج البلاغه



مقطع کارشناسي ارشد، دانشگاه: امام صاق (ع)، دانشکده معارف اسلامي و مديريت، 196ص، فارسي، منابع: 196-189 به صورت زيرنويس، استاد راهنما: سيّد علي اکبر افجه؛ استاد مشاور: محمد دشتي، تاريخ دفاع: 1378.

خسروي، محمود

نمايه:گزينش کارگزاران؛ انديشه هاي اجتماعي سياسي امام علي (ع) (امام علي (ع) )؛ موضوعات اجتماعي سياسي نهج البلاغه (نهج البلاغه)؛ اصول گزينش

چکيده: بررسي معيارهاي انتخاب کارگزاران در نظام حکومتي امام علي (ع) است. نويسنده ضمن بررسي لزوم حساسيت در سپردن مسئوليت ها به افراد شايسته و کارآمد از منظر آن حضرت، به مطالعه نهج البلاغه و همچنين سيره عملي علي (ع) در اين زمينه پرداخته است. وي همچنين ملاک هاي انتصاب مديران در نهج البلاغه را با معيارهاي مديريت علمي معاصر مقايسه کرده است. از ديدگاه نويسنده کثرت مفاهيم اخلاقي و ارزشي در نهج البلاغه در کنار مفاهيمي که مؤيد تخصص و کفايت و کارداني در امور است، بيانگر آن است که نهج البلاغه از حيث تخصص نه تنها با مديريت علمي تنافر و تقابلي ندارد، بلکه در زمينه اخلاقي و ارزشي مکمل آن نيز هست. تخصص و تعهد در نهج البلاغه به عنوان دو شرط لازم و کافي جهت پذيرش مسئوليت معرفي مي شود.