پايان نامه: رويكرد نهج البلاغه به فرآيند تصميم گيري












پايان نامه: رويکرد نهج البلاغه به فرآيند تصميم گيري



مقطع کارشناسي ارشد، دانشگاه: امام صادق (ع)، دانشکده معارف اسلامي و مديريت، 150ص، فارسي، منابع: 150-145 به صورت زيرنويس، کتابنامه: در پايان هر فصل پي نوشتهاي مربوط به آن آمده است.، استاد راهنما: حسن عابدي جعفري؛ استاد مشاور: محمد دشتي، تاريخ دفاع: 1380.

نجف زاده تربتي

نمايه:تصميم گيري؛ انديشه هاي اجتماعي سياسي امام علي (ع) (امام علي (ع) )؛ موضوعات اجتماعي سياسي نهج البلاغه (نهج البلاغه)

چکيده: تبيين نظريه 'رفتار اداري' با توجه به مقوله تصميم گيري در مديريت از ديدگاه نهج البلاغه و تطبيق آن با نظريه سايمون مي باشد. نويسنده به عوامل و شرايط شکل گيري نظريه رفتار اداري وجايگاه اين نظريه در ميان نظريات علم مديريت اشاره دارد و همچنين دليل توجه سايمون در مطالعات خويش در مقوله تصميم گيري در مديريت را بررسي مي کند. وي نشان مي دهد که اين اصول و عناصر نظريه رفتار اداري، مورد تأئيد امام علي (ع) نيست. وي در پايان به بررسي عناصر اصلي نظريه رفتار اداري از ديدگاه نهج البلاغه پرداخته و تأکيد علي (ع) بر عقلانيت ابزاري، عقلانيت اخلاق، ارزش ها، مبدأ و معاد و فلسفه زندگي را مورد تجزيه و تحليل قرار داده است. آنگاه عناصر تشکيل دهنده تصميم و عوامل تعيين کننده رفتار از ديدگاه نهج البلاغه و همچنين تأکيد آن بر نفس و مراتب نفس، ايمان و تقوا را بررسي نموده است.