پايان نامه: الگوسازي رفتار مديران با توجه به نامه هاي حضرت ا












پايان نامه: الگوسازي رفتار مديران با توجه به نامه هاي حضرت امير در نهج البلاغه



مقطع کارشناسي ارشد، دانشگاه: امام صادق (ع)، دانشکده معارف اسلامي و مديريت، 207ص، فارسي، منابع: 207-202 به صورت زيرنويس، استاد راهنما: کاوه فيضي؛ استاد مشاور: محمد دشتي، تاريخ دفاع: 1379.

احمد خاني، مسعود

نمايه:الگوهاي مديريتي؛ انديشه هاي اجتماعي سياسي امام علي (ع) (امام علي (ع) )؛ نامه هاي نهج البلاغه (نهج البلاغه)

چکيده: رويکردي تطبيقي در زمينه الگوهاي ارائه شده در مديريت از ديدگاه امام علي (ع) و دانشمندان غربي است. نويسنده ابتدا اهميت و ضرورت مديريت در اسلام و نقش آن در سلامت جامعه را بررسي مي کند. سپس با مطالعه در نامه هاي علي (ع) به مديران حکومتي به عنوان يک منبع اصيل اسلامي در مديريت، به بررسي الگوهاي رفتاري آن حضرت

در نهج البلاغه مي پردازد. وي آنگاه با نگاهي گذرا

به بعضي از الگوهاي دانشمندان غربي در مورد رفتار مديران، در صدد مقايسه اين دو نوع الگو برآمده است. نويسنده، نتيجه تحقيق و مطالعه خويش را چنين مطرح مي کند که الگوي ارائه شده در نهج البلاغه کلي و انسان گرا است و از آن جهت به انسان ارزش مي دهد که شأن والا و کرامت انساني اقتضا مي کند. اما رويکرد الگوهاي غربي به انسان معطوف به توانمند ساختن هر چه بيشتر و بهتر او در جهت تأمين سود مادي و منافع مالي خويش است. از ديدگاه نويسنده، هنر مدير اسلامي در آن است که با توجه به موقعيت و شرايط و امکانات موجود در هر سازمان، گزينش مناسبي از قوانين غربي در کنار توجه به اصول و قوانين اسلامي انجام دهد.