پايان نامه: مشاركت سياسي از ديدگاه امام علي در نهج البلاغه












پايان نامه: مشارکت سياسي از ديدگاه امام علي در نهج البلاغه



مقطع کارشناسي، دانشگاه: مؤسسه آموزش عالي باقرالعلوم (ع)، 89ص، فارسي، منابع: 89-87 و به صورت زيرنويس، استاد راهنما: سيّد محمد تقي آل غفور؛ استاد مشاور: منصور مير احمدي، تاريخ دفاع: 1381.

عمادي، منصوره

نمايه:مشارکت سياسي؛ انديشه هاي اجتماعي سياسي امام علي (ع) (امام علي (ع) )؛ موضوعات اجتماعي سياسي نهج البلاغه (نهج البلاغه)

چکيده: رساله حاضر در صدد است تا انتخابات، حمايت و نظارت مردمي و ديگر فعاليت هاي سياسي مردم در حکومت را که از مؤلفه هاي اصلي مشارکت سياسي هستند، از منظر امام علي (ع) بررسي کند. به گفته نويسنده، علي (ع) معتقد است که پس از تشکيل حکومت اسلامي، حاکم بايد توسط مردم انتخاب شود و مورد پذيرش عمومي قرار گيرد و انتخاب علي (ع) که به انتصاب الهي بود فقط به دليل همين عدم آمادگي مردم براي پذيرش، 25 سال به تأخير افتاد. وي همچنين معتقد است نظارت مردم بر انجام کليه امور در سطح سياسي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي نيز از ديدگاه علي (ع) امري حتمي است که بايد صورت گيرد. آزادي بيان، آزادي هاي سياسي و مديريت اجتماعي و توجه به فرهنگ خدمتگزاري هم از شاخص هاي اصلي مشارکت سياسي است که نويسنده آنها را از منظر امام علي (ع) مورد بحث و بررسي قرار داده است.