كتاب: فرمان مالك اشتر












کتاب: فرمان مالک اشتر



ترجمه حسين علوي آوي، تهران: بنياد نهج البلاغه، چاپ اول, 1359 / 5000 نسخه، 100 ص، فارسي، وزيري (کاغذي)، بها: 100ريال، سند: 53-55.

مقدمه: [شرح ها و ترجمه هاي نهج البلاغه و خطبه هاي آن]، محمد تقي دانش پژوه، ص 5-59؛ مقدمه: [شرح ها و ترجمه هاي نهج البلاغه و خطبه هاي آن]، محمد تقي دانش پژوه، ص 5-59.

محل نگهداري: کتابخانه تخصصي اميرالمؤمنين علي (ع)-مشهد

علي بن ابي طالب (ع)، امام اول (23 قبل از هجرت-40 ق)

آثار پيرامون اين اثر، شماره : 4191

نمايه:آيين کشورداري؛ عهدنامه مالک اشتر (نهج البلاغه)

چکيده: شامل متن و ترجمه نامه معروف امام علي (ع) به مالک اشتر است. ترجمه حاضر را مي توان از کهن ترين ترجمه هاي اين عهدنامه دانست. شيوه سخن مترجم بي اندازه متکلّف و نمونه اي از نثرنويسي در آن دوران است که نويسندگان گرايش به تصنع و آرايش سخن داشته اند. وي در اين ترجمه از واژه هاي عربي و يا واژه هايي که در فارسي کاربرد کمتر دارند استفاده کرده است. عنوانهاي اين نامه که مترجم آن را در چهل بند بيان داشته شامل دستورالعملهايي در ارتباط کارگزاران حکومتي با مردم، انتخاب قضات، اخذ ماليات، تجار و صنعتگران، سپاهيان و صاحبان ديوان، صلح با دشمن، پرهيز از ريختن خون به ناحق، ارتباط مردم با والي و بالعکس مي باشد. مصحح در پايان به تشريح و توضيح برخي واژه ها و اصطلاحات و لغات و ترکيبات به کار رفته در اين ترجمه را به صورت الفبايي اشاره کرده است.