پايان نامه: علل انحطاط و بي ثباتي حكومتها در نهج البلاغه












پايان نامه: علل انحطاط و بي ثباتي حکومتها در نهج البلاغه



مقطع کارشناسي ارشد، دانشگاه: امام صادق (ع)، دانشکده معارف اسلامي و علوم سياسي، 196ص، فارسي، منابع: 196-189 و به صورت زيرنويس، استاد راهنما: علي اصغر حلبي؛ استاد مشاور: محمد دشتي؛ کاووس سيّد امامي، تاريخ دفاع: 1374.

سلامي، حسن

نمايه:عوامل سقوط حکومت؛ انديشه هاي اجتماعي سياسي امام علي (ع) (امام علي (ع) )؛ موضوعات اجتماعي سياسي نهج البلاغه (نهج البلاغه)

چکيده: در اين رساله به طور کلي دو مسئله مهم مورد بحث و بررسي قرار گرفته است: 1- حکومت از ديدگاه اميرالمؤمنين (ع)، 2- علل انحطاط و سقوط حکومت ها از ديدگاه آن حضرت. نويسنده در قسمت اول به مباحث ضرورت حکومت، علل وجود آن، وظايف حکومت و شرايط و ويژگي هاي حاکمان از منظر امام علي (ع) پرداخته و اجراي عدالت اجتماعي و پرهيز از ظلم را بزرگ ترين فلسفه تشکيل حکومت و از وظايف حاکمان برشمرده است. در قسمت دوم برخي از علل بي ثباتي حکومت ها از ديدگاه اميرالمؤمنين (ع) با عنوان علل سياسي، اجتماعي و اقتصادي بيان گرديده و درباره هر يک از اين علل و تأثيرات آن از ديدگاه آن حضرت به طور مشروح سخن به ميان آمده است. انتخاب کارگزاران نالايق و نداشتن مديريت صحيح در اداره حکومت، از عوامل سياسي سقوط حکومت به شمار آمده است. همچنين از نگاه علي (ع)، فقر و بي عدالتي اجتماعي از اصلي ترين عوامل اجتماعي فروپاشي حکومت ها و نبودن سيستم مالي عادلانه و عدم نظارت بر بيت المال از عوامل اقتصادي انحطاط حکومت ها معرفي شده اند.