پايان نامه: حيات معقول از ديدگاه علامه محمدتقي جعفري












پايان نامه: حيات معقول از ديدگاه علامه محمدتقي جعفري



با تأکيد بر تفسير نهج البلاغه، مقطع کارشناسي ارشد، دانشگاه: مؤسسه آموزش عالي باقرالعلوم (ع)، 281ص، فارسي، منابع: 277-281 و به صورت زيرنويس، استاد راهنما: محمد مهدي گرجيان؛ استاد مشاور: احمد بهشتي، تاريخ دفاع: 1381.

مهدي فر، حسن

نمايه:حيات معقول؛ انديشه هاي اخلاقي و تربيتي امام علي (ع) (امام علي (ع) )؛ موضوعات اخلاقي نهج البلاغه (نهج البلاغه)؛ انديشه هاي اخلاقي محمدتقي جعفري (شخصيت شناسي)

چکيده: تفسير و توجيه صحيح حيات انساني از منظر امام علي (ع) در نهج البلاغه است. نويسنده ابتدا به هدف والاي زندگي انسان و کرامت انساني از ديدگاه علي (ع) در نهج البلاغه اشاره دارد و سپس مقصد اصلي حيات آدمي يعني لقاي الهي را از ديدگاه آن حضرت تفسير مي کند. وي آنگاه نگرش عقلاني به حيات طيبه انساني از ديدگاه امام علي (ع)، حيات معقول و نقش آن را در تکامل انسان در تمام شئون دنيوي و اخروي مورد تجزيه و تحليل قرار مي دهد. ارتباط حيات معقول با تربيت و تعليم انساني مبتني بر قرآن و نهج البلاغه، ارتباط حکومت و سياست با حيات طيبه انساني از منظر علي (ع)، توصيف راه هاي به تکامل رسيدن انسان از منظر نهج البلاغه، جايگاه انسان در حيات معقول، و غايت حرکت در حيات طيبه انساني از ديدگاه علي (ع) از ديگر مباحث اصلي در اين پايان نامه مي باشد.