پايان نامه: بررسي عوامل و علل انحطاط جوامع از ديدگاه قرآن و












پايان نامه: بررسي عوامل و علل انحطاط جوامع از ديدگاه قرآن و نهج البلاغه



مقطع کارشناسي ارشد، دانشگاه: آزاد اسلامي واحد تهران مرکزي، دانشکده الهيات و معارف اسلامي رشته علوم قرآن حديث، 289ص، فارسي، استاد راهنما: عزيز الله افشار کرماني؛ استاد مشاور: عباس همامي، تاريخ دفاع: 1382.

تاجيک، نوشين

نمايه:انحطاط جوامع؛ انديشه هاي اجتماعي سياسي امام علي (ع) (امام علي (ع) )؛ موضوعات اجتماعي سياسي نهج البلاغه (نهج البلاغه)

چکيده: پژوهشي پيرامون علل فرهنگي انحطاط جوامع بشري با استفاده از آيات قرآن و خطبه هاي نهج البلاغه است. نويسنده با بيان اينکه جامعه بشري داراي سه بعد فرهنگ و سياست و اقتصاد است که بر اساس آنها انديشه و ارزش و نحوه توزيع قدرت تبيين مي گردد، بعد فرهنگي را مهم ترين اين ابعاد شمرده که انحطاط يا اعتلاي هر جامعه بيشتر منوط به آن است. به عقيده وي قرآن و نهج البلاغه حاوي آموزه هاي ارزنده اي براي ساختن جامعه سالم است که نبايد به آنها بي توجه بود. نويسنده پس از بررسي لغوي واژه انحطاط، عوامل انحطاط فرهنگي يک جامعه را ظلم و کفر و نفاق، فريب شيطان و پيروي از هوس، دنياطلبي، ضلالت، بدعت، تقليد و پيروي از گمان باطل، ترک امر به معروف و نهي از منکر دانسته و علل اقتصادي و سياسي انحطاط جوامع را نيز در قالب مباحثي همچون تفرقه، دوستي با کفار، سستي در دفاع و جهاد، کم فروشي، گرانفروشي و احتکار مورد بررسي قرار داده است.