علي صحيفه صفات زرين











علي صحيفه صفات زرين



سئوال: رهبر عزيز، مولا علي عليه السلام مجمع خوبيهاست.

بخشي از صحيفه ي صفات اين بزرگوار را بيان فرمائيد؟

ج: صفات برجسته اي که در ذات اميرالمومنين علي عليه السلام و در رفتار آن بزرگوار هست، هر کدام مثل خورشيدي مي درخشد.[1] يک صفت از صفت اميرالمومنين علي عليه السلام اين است که از اول زندگي تا آخر عمر، به خداي متعال فکر کرد و راه خدا، ولو مورد مخالفت همه انسانها هم بود، بر راه غير خدا و ضد خدا انتخاب کرد.[2] .

عدل و دادگري و نيز زهد و پارسائي، دو برگ زرين و دو فصل برجسته از کتاب قطور زندگي پر برکت اميرمومنان حضرت علي عليه السلام است.[3] .

در دوران مسئوليت ممتدي که از روزهاي اول انقلاب داشتم، بارها به ياد اين جمله اميرالمومنين علي عليه السلام مي افتادم که مي فرمايد: (اذا شتد بنا الحراق التجينا برسول الله صلي الله عليه و آله و سلم).[4] .

وقتي در جنگها کار بر ما سخت مي شد و احساس مي کرديم که

[صفحه 22]

در مقام حادثه ضعيفيم، به رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم پناه مي برديم.[5] .

اميرالمومنين عليه السلام از اوائل نوجواني تا هنگام مرگ، دو صفت «بصيرت» و «صبر» را با خود همراه داشت. بيداري و پايداري او يک لحظه دچار غفلت و کج فهمي و انحراف فکر و بد تشخيص دادن واقعيت ها نشد.[6] در زندگي علي بن ابيطالب عليه السلام اخلاص، جوهر و روح کار آن حضرت بود.[7] .

بي اعتنائي مولاي متقيان به ظواهر فريبنده ي دنيا در دين، تلاش مستمر و سازندگي و حضور در ميدانهاي مبارزه براي ساختن جهان مطلوب مورد نظر اسلام از ويژگيهاي ممتاز آن حضرت بود.[8] .

[صفحه 23]


صفحه 22، 23.








  1. حديث ولايت/ ج 9. ص 182.
  2. حديث ولايت/ ج 9. ص 182.
  3. ماهنامه ي جانباز/ شماره 71. ص 10.
  4. نهج البلاغه/ کلمات قصار.
  5. حديث ولايت/ ج 1. ص 15.
  6. کتاب چراغ هدايت/ ص 62.
  7. حديث ولايت/ ج 7. ص 13.
  8. ماهنامه ي جانباز/ شماره 71. ص 10.